Apel umanitar

Stimaţi colegi, ne aflăm în ingrata situaţie de a vă aduce la cunoştinţă situaţia foarte dificilă în care se află unul dintre colegii noştri, DANIEL ANDRONE.

La data de 18 septembrie 2011 raporturile de serviciu ale acestuia cu Penitenciarul Giurgiu au încetat, deoarece nu mai îndeplinea condiţiile de studii prevăzute de legislaţia în vigoare. În pofida eforturilor şi intervenţiilor noastre situaţia sa nu s-a putut rezolva pozitiv. Agentul şef principal Daniel Androne este nevoit să părăsească sistemul în care a lucrat cu devotament peste 20 de ani, cel care pe unii dintre noi ne-a învăţat cum să ne descurcăm, ne-a sfătuit profesional, este acum eliminat de sistem.

Daniel ANDRONE este tatăl a 5 copii (dintre care 4 minori) iar soţia nu poate lucra fiind nevoită să-i îngrijească şi să-i educe corespunzător. Pentru a limita cheltuielile casnice familia a luat hotărârea acum câţiva ani să se mute în mediul rural iar acest lucru, face în acest moment dificilă continuarea activităţii profesionale în mediul privat pentru colegul nostru, datorită distanţei de transport costisitoare faţă de oraş. Datoriile către instituţiile bancare/ financiare apasă greu pe umerii familiei colegului nostru fapt ce l-a condus către o stare psihică foarte sensibilă acesta ajungând să se gândească chiar la retragerea copiilor de la şcolile unde învaţă.

La acest moment sindicatul al cărui membru a fost în ultimile luni, îl sprijină prin punerea la dispoziţie gratuit a serviciilor de avocatură în vederea atacării în instanţă a deciziei de încetare a raporturilor de serviciu.

Situaţia în care se află familia unuia dintre colegii noştri nu trebuie să ne lase fără reacţie şi în acest sens vă rugăm să participaţi la ajutorarea acesteia cu o sumă care pentru noi în acest moment este modică însă pentru familia lui Daniel Androne este vitală acum în situaţia expusă.

Dragi colegi aţi dat dovadă de atâtea ori de solidaritate, altruism şi colegialitate, vă rog să o mai faceţi o dată pentru un scop cu adevărat umanitar şi vă asigur de recunoştinţa şi respectul colegului nostru Daniel ANDRONE.

Tabelul pe care vă puteţi exprima acordul se află în PC 1.

3 comentarii la “Apel umanitar

1. Sincer nu stiu care sunt sansele in instanta, personal cred ca sunt, insa este datoria noastra colegiala sa incercam sa salvam familia acestui coleg (momentan fost coleg). Daca cineva considera ca putem face mai mult il invit sa propuna o solutie. Sper ca apelul sa fie corect perceput de intreg personalul unitatii iar avocatii organizatiei sindicale sa reuseasca in instanta.

Thumb up 0 Thumb down 0 (0)

2. Este lucru lăudabil faptul că luati atitudine la problemele sociale cu care se confruntă membrii de sindicat. Chiar dacă Dan Androne nu mai este colegul nostru, noi îl putem ajuta şi social şi sindical (social prin ce 10 lei timp de 2 luni, care in fond este o sumă infimă pentru noi, dar foarte importantă pentru el; şi sindical prin faptul că va fi reprezentat de avocatul sindicatului pentru a contesta decizia în instantă, pentru că din punctul de vedere al sindicatului şi nu în ultimul rând al juristului unităţii domnul Florinel STĂNICĂ sunt şanse foarte mari ca Dan să câştige procesul în instanţă şi să fie din nou alături de noi).
    E important să ştim că SINDICATUL ESTE O FORŢĂ care ne poate ajuta la momentele de restrişte din viaţă, chiar dacă sunt profesionale chiar dacă sunt sociale. Sindicatul este acel tot unitar de care avem nevoie.
    P.s: Vă doresc o zi bună şi înţelepciune!

Thumb up 0 Thumb down 0 (0)

3. Sa ne gandim ca in vremurile pe care le trim oricare poate ajunge in situatia de a fi indepartat din sistem .Sa dam dovada de solidaritate sa autam cu ce putem un coleg care este pus intr-o sitiatie foarte dificila .