Consiliul de conducere – 28.09.2011

Astazi a avut loc sedinta consiliului de conducere al unitatii convocat prin adresa din data de 22.09.2011. Pe ordinea de zi au fost prevazute 2 puncte: 1. discutii in legatura cu adresa ANP nr. 71144/19.09.2011 si 2. alte probleme.
La punctul 1:
* adresa mentionata anterior se refera la Recensamantul Populatiei si Locuintelor. D-na Alina Gheorghisor a prezentat aspecte privind organizarea si responsabilitatile din unitate pentru desfasurarea in bune conditii a activitatii comunicand membrilor consiliului de conducere componenta echipei de recenzori din unitate care urmeaza sa-si desfasoare activitatea in perioada 20-31 octombrie 2011. Baza legala este HG 1502/2009.
La sectiunea alte probleme:
* d-na Claudia Zmeu a anuntat faptul ca pana la 15.10.2011 se vor completa cereri privind echiparea pentru 2012 de catre tot personalul unitatii pe formulare printate de Serviciu Logistica. Solicitarile vor fi avizate de seful nemijlocit si aprobate de directorul unitatii.
* Conform unei organizari interne a DEA din unitate, Duta Ionel urmeaza sa se ocupe de intretinerile/reparatiile curente din sectorul de detinere, sarcinile acestuia de gospodar urmand a fi preluate de ceilalti gospodari respectiv de un agent din cadrul sectorului Reintegrare Sociala (gestiunea materiala pe care gospodarul o avea la acest sector de activitate).
* S-a acordat un nou si final termen pentru realizarea de catre fiecare sector de activitate a Sistemului de control intern/managerial in unitate impus printr-o adresa a ANP cu termen de finalizare si raportare 04 octombrie 2011.
* Consilierul juridic al unitatii a reamintit necesitatea si posibilitatea de a formula propuneri la proiectul de act normativ privind protectia personalului, act normativ foarte solicitat si asteptat de intreg personalul sistemului. Pentru studiu proiectul va fi postat in sectiunea “documente comune”. Propunerile se centralizeaza la consilierul juridic.
* S-a discutat despre identificarea unor spatii pe sectiile de detinere pentru personalul sectorului Reintegrare Sociala in vederea desfasurarii activitatilor specifice.
* Dl. Razvan Cotofana a adus in discutie posibilitatea inchiderii popotei unitatii cu data de 01 octombrie 2011 pentru ca nu mai poate functiona cu banii unitatii ci doar cu un fond de rulment care se stabilise anterior a fi virat in suma de cate 500 de lei de catre fiecare organizatie sindicala. SNLP Filiala Giurgiu a virat suma acum 2 luni insa banii i-au fost returnati la cateva zile (nu cunoastem motivul exact). Am informat consiliu ca SNLP este dispus in continuare la virarea sumei catre popota in vederea continuarii activitatii, urmand ca in cadrul conducerii unitatii sa se ia o hotarare cat mai urgent.
* Referitor la actiunea de reincadrare a personalului conform legii salarizarii valabile pentru anul 2011 am informat ca pentru functiile de conducere situatiile ce tin de Biroul Resurse Umane sunt pregatite si asteptam doar anexele de la Financiar pentru a fi trimise la ANP. La nivelul functiilor de executie ce tin de competenta directorului unitatii documentele sunt in lucru si urmeaza a fi definitivate saptamana viitoare. Urmeaza apoi si emiterea deciziilor privind stabilirea si acordarea drepturilor salariale pentru anul 2011.
* S-a adus la cunostinta membrilor consiliului faptul ca unitatea pierde in cursul lunii septembrie 2 agenti: Androne Daniel (cu 18.09.2011 inceteaza raporturile de serviciu pentru neindeplinirea conditiilor minime de studii) si Botez Ioan (cu 30.09.2011 inceteaza raporturile de serviciu fiind clasat inapt medical, urmeaza a beneficia de pensie medicala). Pentru actiunea a carei initiator a fost SNLP, de colectarea unor fonduri banesti in vederea ajutararii familiei ag. Androne Daniel se va stabili ulterior modalitatea prin care sumele sa ajunga direct in posesia familiei.
* Am solicitat conducerii unitatii identificarea unor calorifere electrice pentru a fi distribuite posturilor de paza. Toate caloriferele electrice sunt casate. Drept urmare SNLP a preluat problema urmand sa stabileasca necesarul de piese pentru a repara respectivele aparate deoarece ele inca exista dar nu mai sunt functionale. In scurt timp vor fi reparate cu piese achizitionate de SNLP si distrbuite in posturile de paza unde in curand vor deveni foarte folositoare.

6 comentarii la “Consiliul de conducere – 28.09.2011

1. Multumim de urare. Stii vorba aia : URMA ALEGE.
    Dupa comentariu cred ca esti o ea nu un el. Ce zici, ma insel.

Thumb up 0 Thumb down 1 (-1)

• Buna ziua!
      Sper sa intelegi ca acest sindicat si mai ales acest site nu va promova in niciun fel discriminarea, de nicio natura (religioasa, etnica sau sexuala).
      Considerati acest comentariu ca pe un ultim avertisment.
      De asemenea nu voi tolera atacurile la persoana si nici limbajul licentios.

Thumb up 2 Thumb down 0 (+2)

2. Salutare dragi colegi.
    Asa cum s-a precizat in articol, de la 01.10.2011 se va inchide popota, sau asa zisa popota. Am observat ca SNLP Giurgiu a contribuit cu suma de 500 lei la fondul de rulment atit de necesar continuarii desfasurarii activitatii. Dar nu este suficient. Ar mai fi nevoie de inca 500 lei. Umbla vorba prin puscarie ca si sindicatul fraternitatea (cu litere mici bineinteles) ar fi vrut sa contribuie la aces fond de rulment cu suma de 500 lei. Dar din nu se stie ce motive acest lucru nu se mai intimpla. Astfel ca, dragi colegi aveti inca odata posibilitatea sa constatati cum reprezinta interesele membrilor sai acest sindicat. Probabil ca banii se cheltuie pe avocati pentru sustinerea unor procese si atunci de unde bani pentru colegi? Mia lasa-i in colo ce nu sunt in stare sa-si ia un pachetel de acasa, ca doar mincarea de acasa e mai sanatoasa. Si uite asa, incet, incet acest sindicat se va desfiinta. Personal le doresc mult succes in demersul de autodesfiintare, dar s-o faca mai repede ca pierdem vremea si ne tocam nervii cu toate prostiile postate pe site-ul acestui sindicat. Apropo de nervi si colegi. Ce ziceti dragi colegi de atacurile la persoana ce se posteaza ? Eu cred ca au ajuns la disperare. Nu stiu ce sa mai faca sa se afirme. Eu zic ca asa cum procedeaza e chiar ok si personal insist si chiar ii rog sa-i dea inainte tot asa, ba chiar cu mai multa incisivitate, ca inca nu au ajuns la 50 de membrii. Ce doamne iarta-ma, chiar asa? Nu mai exista subiecte de scandal? Hai mai voi ce postati pe site-ul fraternitatea, ginditi-va repede ce mai nascociti, ce mai inventati ca noi la SNLP mai avem nevoie de oameni? Ia vedeti ce au mai facut colegii vostrii, i-au lasat pe detinuti cu telefoane mobile sa se pozeze sexi prin incaperi? Ce naiba, astea sunt fleacuri, gasiti ceva mai tare, ce nu sunteti in stare.
    Inchei prin a solicita celor de la frater…., uite domne ca am uitat cum ii zice, sa ia taurul de coarne, sa dea in continuare cu tupeu in cei ce nu-si fac datoria, in conducere, in colegii de pe sectie si in cine mai vor iei, dar asta mai repede ca vine iarna si nu s-au desfiintat inca.
    Mai glumim si noi, nu

Thumb up 4 Thumb down 0 (+4)

• Hidden due to low comment rating. Click here to see.

Thumb up 0 Thumb down 3 (-3)

• Sindicatul nu ar trebui sa aiba nici o legatura cu popota.
        “la asa zisa popota care numai popota nu era.” pe pariu ca te oftici ca nu mai poti servi o ciorba gratis ;)

Thumb up 1 Thumb down 0 (+1)

• Salut,
      Stimate coleg vreau sa-ti aduc la cunostinta adresa DEA nr.55524 din 13.07.2011 care reglementeaza cumva activitatea de hranire a personalului sin sistemul ANP ( http://www.scribd.com/fullscreen/61672186 ).
      In primul rand activitatea de hranire se face sub indrumarea si controlul directorului institutiei penitenciare.
      In aceasta adresa se mai face vorbire si despre un fond de rulment (gaselnita ANP, in proiectul de Ordin depus in dezbatere publica de catre MJ prin mai 2011( http://www.anp-just.ro/interna/OrdinPentruAprobareaNormelorHrana.pdf ) cu privire la drepturi de hrana ale personalului din penitenciare, pe la art.29 din anexa “Cheltuielile de organizare si functionare a popotelor si a bucatariilor de unitate se suporta din alocatii bugetare”) dar in niciun caz nu este vorba sa se asigure de catre sindicate.
      Poate tu nu esti membru al niciunui sindicat dar eu ca membru al SNLP nu vreau ca banii mei sa fie folositi pentru chestii de genul asta, asa cum nu sunt de acord ca sindicatul sa sponsorizeze repararea unor bunuri care se afla in patrimoniul unitatii si de care ar trebui sa se ocupe DAE (incepand cu solicitarea de alocatii bugetare pentru reparatii sau noi dotari si terminand cu masuri de imputare acolo unde este cazul). Un bun manager ec.-administrativ trebuie sa se ocupe de toate aceste lucruri nu doar de salarii si de compartimentul financiar.
      Ca o concluzie suntem in anii ’90 “Privatizare prin lichidare” doar la Penitenciarul Giurgiu se poate.
      Sa (nu)aveti spor in tot ce (nu)faceti!

Thumb up 2 Thumb down 1 (+1)