Minută întâlnire

Comisia mixtă de dialog privind sistemul penitenciar

În data de 19 septembrie 2011 a avut loc la sediul Ministerului Justiţiei şedinţa Comisiei mixte de dialog privind sistemul penitenciar. La şedinţă au participat:

- din partea Ministerului Justiţiei: domnul Leonard ANGHEL, manager public, doamna Lorena UDREA, personal asimilat magistraţilor şi doamna Ileana PETRE, personal asimilat magistraţilor;

- din partea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor: domnul Dorin MUREŞAN, director general adjunct, domnul Bogdan COMAN, Direcţia Managementul resurselor umane, doamna Ioana ŞERBAN, Direcţia Economico-administrativă, doamna Mihaela PIELEANU, director, domnul Marius CORÂŢU, Direcţia Contencios şi Elaborare Acte Normative;

- din partea Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor: domnul Sorin DUMITRAŞCU, preşedinte FSANP;

- din partea Sindicatului Naţional al Lucrătorilor din Penitenciare: domnul Ştefan TEOROC, preşedinte şi doamna Mihaela NEACŞU, prim-vicepreşedinte.

Ordinea de zi a constituit-o discutarea propunerii SNLP, susţinută de FSANP, de eliminare din proiectul de modificare a legii 293/2004 privind statutul fpss a prevederii care permite sancţionarea directă a personalului fără cercetarea prealabila a comisiei de disciplină.

Dupa cum aveti deja cunostinta, SNLP a intampinat anterior, printr-o petitie catre ministrul justitiei, proiectul de modificare a Legii nr 293/2004 care includea posibilitatea sanctionarii directe a functionarilor publici cu statut special.

In urma pozitiei organizatiilor sindicale, pe acest subiect, a fost definita practic o divergenta in cadrul procesului de elaborare a proiectului, divergenta care urma sa fie dezbatuta intr-o intalnire a Comisiei mixte constituita la nivel MJ, astfel cum reiesea si din raspunul inaintat de catre MJ in urma petitiei SNLP.
Sedinta Comisiei mixte a durat 5 minute. ANP a anuntat ca isi reconsidera pozitia si retrage din proiect propunerea de modificare a procedurii disciplinare in sensul celor expuse mai sus. Prin urmare sedinta a fost suspendata, divergenta fiind solutionata, iar proiectul convenit anterior va fi inaintat spre avizare si sustinere de catre emitent (MJ).