Proces-verbal comitet sindical

Aveti postat in continuare procesul verbal incheiat cu ocazia sedintei comitetului sindical din data de 19.09.2011. Sunt cuprinse, telegrafic, problemele discutate sedinta avand o durata de peste 2 ore si jumatate. Domnii directori prezenti la sedinta, ca urmare a invitatiei primite din partea SNLP, au luat act de propuneri si sesizari urmand sa decida asupra solutiilor dupa o analiza temeinica. Avem promisiunea conducerii unitatii ca va participa la astfel de sedinte de cate ori va fi invitata. O vom face lunar in folosul vostru al membrilor de sindicat pe care va invitam sa luati parte si sa va implicati in discutiile si deciziile ce se iau pe linie sindicala.

Proces-verbal
Încheiat astăzi 19.09.2011 ora 17.30 cu ocazia întrunirii comitetului sindical.

 • Preşedintele Sindicatului informează membrii comitetului sindical de stadiul rezolvării aspectelor semnalate anterior la sedinţa din data de 22.08.2011.
 • Au fost prezenţi în calitate de invitaţi, domnul director Răzvan COŢOFANĂ şi domnul director adjunct SRP Felix FABRY. În rezolvarea unor aspecte stringente membrii comitetului sindical au expus punctual problemele cu care se confruntă, astfel încât acestea să fie luate la cunoştinţă de către conducerea unităţii şi analizate ulterior in vederea rezolvarii.
 • Daniel MANEA expune problema numărului insuficient de agenţi din cadrul sectorului operativ repartizaţi să execute serviciul în cadrul secţiilor de deţinere si stresul cu care se confruntă, datorat stilului managerial rigid, asa cum il percepe personalul operativ la acest moment.
 • Pentru reduce volumul de muncă a unor compartimente prin rezolvarea anumitor cereri ale ppl prin care acestia solicita anumite informaţii, se propune conducerii ca agenţii din cadrul secţiilor de deţinere sa poata obţine aceste informaţii direct, telefonic.
 • În ceea ce priveşte flexibilitatea atitudinii conducerii faţă de angajaţi, domnul Felix FABRY menţionează faptul că acele informaţii primite care au legătură cu cadrele unităţii le verifică personal prin constatare directă.
 • Anumite registre din cadrul secţiilor de deţinere sunt modificate ca rubricaţie astfel încât acestea să asigure o evidenţă clară şi corectă a înscrisurilor. Se pune în discuţie analizarea de către conducerea unităţii a posibilităţii modificării tipizatelor conform cerinţelor actuale.
 • Marius JUJAN pune în discuţie posibilitatea de a se lucra cu două chei pe Secţia 2B, astfel încât volumul mare de muncă să se reduca prin folosirea de către agenţii supraveghetori repartizaţi în serviciu a celor două chei Deny, secţia 2B fiind şi o secţie de acces (tranzit) la pasarela de tronsonare. Ca alternativă acesta susţine ideea de a agent să aibă ca responsabilitate doar uşa de acces către pasarelă, uşa de acces către scări, grilajul de tronsonare cu secţia 2A şi grilajul de tronsonare al secţiei 2B iar celalalt camerele de detinere.
 • Membri comitetului sindical prezintă conducerii penitenciarului propunerea ca plutonul însoţire să aibă program de la 7.30 la 19.30, argumentând faptul că este necesară această modificare de program deoarece plutonul însoţire poate executa percheziţiile lunare, astfel încât să degreveze plutoanele de această activitate, în acest fel reducandu-se orele suplimentare la plutoane.
 • Membri comitetului sindical atrag atentia că in continuare anumite activităţi pe sectiile de detinere se suprapun, neexistând timpul fizic de rezolvare a acestora (activităţile de cumpărături, comisii şi cabinet medical), cu preponderenţă în timpul servirii mesei de prânz.
 • Se solicita analizarea posibilitatii achiziţionării unei camere de supraveghere la rampa de acces către secţia 1A, şi a unui monitor, astfel incat agentul supraveghetor din cadrul secţiei 1A să poata vizualiza persoana de la poartă care solicita accesul pe sectie.
 • O problemă importantă o constituie telefoanele fixe din cadrul secţiilor de deţinere, care pot fi montate în curţile de plimbare, în imediata apropiere a accesului în curtea de plimbare astfel încât agentul supraveghetor să poată observa modul în care aceste telefoane sunt folosite. Prin această mutare a telefoanelor fixe se degrevează volumul de muncă a agenţilor supraveghetori din cadrul secţiilor de deţinere p.p.l putându-şi exercita dreptul la convorbiri telefonice confidenţiale când sunt la programul de plimbare. Domnul Răzvan COŢOFANĂ menţionează faptul că telefoanele existente nu sunt compatibile din punct de vedere tehnic pentru a fi montate în curţile de plimbare, dar la anumite penitenciare din ţară firma RETEL a început montarea de aparate telefonice compatibile tehnic. Astfel este posibil ca si Penitenciarul Giurgiu sa beneficieze de implementarea acestui sistem pe viitor.
 • Domnul Gheorghe RADU solicita achiziţionarea a două staţii RTP pentru locţiitorul şefului de tură şi pentru şeful de schimb foarte necesare desf[surarii in conditii de operativitate a activitatilor specifice.

După ce domnul Răzvan COŢOFANĂ şi Felix FABRY se retrag, comitetul sindical pune în discuţie anumite aspecte relevante legate de partea socială a sindicatului şi anume:

 • Dat fiind faptul că temperaturile atmosferice vor scădea odată cu venirea toamnei, se va solicita identificarea si distribuirea catre posturile de paza a caloriferelor electrice.
 • Se discută de acordarea unui ajutor bănesc în ceea ce îl priveşte pe Vasile SAVU, acesta suferind o interventie de montare de stenturi. Fapt confirmat de altfel şi de scrisoarea medicală de externare. Suma stabilită de comitetul sindical fiind de 500 lei.
 • Preşedintele de sindicat pune în discuţie posibilitatea acordării unui ajutor bănesc pentru Liviu BEIANU, dat fiind faptul că socrul acestuia a decedat. Suma stabilită de comitetul sindical fiind de 300 lei. Din acest moment pe baza certificatului de deces urmeaza ca suma de 300 de lei sa fie acordata ca ajutor de deces pentru socrul/soacra oricarui membru de sindicat.
 • Reprezentantii sectoarelor de activitate au obligatia de a informa membri de sindicat cu privire la discutiile purtate si de a prelua, in vederea expunerii la urmatorul comitet sindical, orice alte probleme, propuneri sau sesizari.
 • Se stabileşte ca următoarea întâlnire a comitetului sindical să fie în data de 10.10.2011 ora. 14.00.                  

6 comentarii la “Proces-verbal comitet sindical

 1. Membri comitetului sindical prezintă conducerii penitenciarului propunerea ca plutonul însoţire să aibă program de la 7.30 la 19.30, argumentând faptul că este necesară această modificare de program deoarece plutonul însoţire poate executa percheziţiile lunare, astfel încât să degreveze plutoanele de această activitate, în acest fel reducandu-se orele suplimentare la plutoane.
  Membri comitetului sindical—care lucreaza in ture nu si cei de la insotire propun aceste lucruri
  Si daca vin la 7 30 cat timp au efectiv pentru perchezitie 7 agenti de la insotire avand in vedere ca dupa apel se scot activ la club iar la 8 00 plimbarea dupa verificarea curtilor de plimbare/
  Dar asa este mai usor la pnt sa vezi pe ceilalti de fac in timpul programului si sa le faci programul astfel încât să degreveze plutoanele

  Thumb up 0 Thumb down 0 (0)

 2. Nu cred ca spui advarul .
  Vrei sa spui ca ‘ ascultati’ nu ca va ‘ consultati’.Iar de facut sau propus faceti si propuneti ce vreti voi.Mai vorbim

  Thumb up 0 Thumb down 0 (0)

   • Dragi colegi, tin sa atrag atentia asupra faptului ca nu se rezolva problema aruncind pisica in curtea celuilalt si ma refer aici la faptul cum ati rezolvat problema cu perchezitiile lunare, va felicit.Consider ca era mai eficient daca se propunea ca in loc de trecerea acestora catre Insotire, sa se renunte la acestea si sa se axeze pe scoaterea obiectelor interzise pe baza informatiilor primite , cu un numar redus de agenti .Dar e greu sa aducem argumente sa facem conducerea sa renunte la aceasta activitate care surmeneaza intregul colectiv care lucreaza in ture mai bine aruncam pisica la Insotire ca astia vin de la Escorta nu au lucrat si ei pe tura atitia ani , sa faca ei , nu?

    Thumb up 0 Thumb down 0 (0)

   • Nu am fost toti, a-ti lipsit dumneavoastra.Incercam sa fim un sindicat al tuturor dar singuri nu putem,noi ne consultam cu dvs.in tot cea ce facem conform devizei “toti pentru unul,unul pentru toti”. Multumesc.

    Thumb up 3 Thumb down 0 (+3)