Comitet sindical 10 oct 2011

În data de 10 octombrie 2011 începând cu ora 14.00 s-a desfășurat în sala de consiliu a unității, ședința lunară a comitetului sindical al Filialei Giurgiu a SNLP, unde câțiva membri convocați, au absentat din motive ce țin de natura serviciului însă, am constatat cu bucurie că au fost prezenți membri de sindicat neconvocați direct, ce au participat la ședință manifestându-și interesul și dorința de a se implica activ în activitatea sindicală și în participarea la luarea deciziilor. Astfel, ședința s-a desfășurat cu participarea a 21 de membri SNLP (în ritmul ăsta de mărire a prezenței de la o lună la alta, ne gîndim la un alt spațiu de lucru) și cu speranța că data viitoare vom fi mai mulți. Aveți alăturat procesul verbal.

PROCES VERBAL DE ȘEDINȚĂ

Încheiat cu ocazia ședinței comitetului sindical din data de 10 octombrie 2011.

• Preşedintele filialei informează membri comitetului sindical cu privire la suma de 1000 de lei transferată provizoriu din fondul filialei către Penitenciarul Giurgiu în vederea constituirii fondului de rulment. Hotărârea luată a fost impusă de urgența situației iar membri comitetului sunt de acord cu soluția respectivă. La data intrării în renovare suma va fi retrasă de la unitate și vărsată în contul filialei până după finalizarea renovării popotei ocazie cu care se va discuta în comitetul sindical oportunitatea  virării unei sume ca fond de rulment (în funcție de suma necesară);
  • De asemenea s-a discutat și s-a stabilit implicarea activă a conducerii filialei  referitor la organizarea popotei ca urmare a renovării și restructurării acesteia în sensul preluării tuturor inconvenientelor sesizate de personalul unității și impunerea în limita competenței a unor soluții satisfăcătoare pentru funcționarea în foarte bune condiții;
  • Nu a fost în mod neapărat necesară prezența conducerii unității la această ședință însă, s-a stabilit redactarea unei adrese prin care să se solicite răspunsul scris la diferitele probleme luate la cunoștință luna trecută, de către directorul unității și adjunctul pe sectorul operativ;
  • Daniel MANEA a sesizat faptul că în unitate există p.p.l. care suferă de TBC. La întrebarea acestuia către conducerea unității (în urmă cu câteva zile) s-a răspuns că ar fi normal să se acorde și supraveghetorilor sporul TBC. Urmează să se ponteze și apoi să așteptăm plata sporului. În caz contrar vom solicita explicații și vom continua acțiunile în consecință;
  • Urmează a fi înaintată o solicitare privind achiziția a 5 radiatoare electrice necesare posturilor de pază și a unor jaluzele verticale pentru biroul evidență p.p.l. de la etajul 2; De asemenea, se va solicita aprobarea conducerii sectorului operativ pentru aplicarea unor folii auto la geamurile din PC 2 în vederea obturării vizibilității din exterior, de către p.p.l. sau alte persoane, către spațiul destinat agenților de serviciu în PC 2;
  • Nicoleta PIELEANU – medicul șef al unității, informează despre contractul încheiat de A.N.P. prin BAGR cu Centrul Medical Alexis cu privire la serviciul de medicină a muncii oferit personalului din sistem. În perioada imediat următoare în unitate se va prezenta un medic de medicina muncii pentru asigurarea consultațiilor pentru personalul unității. Amănuntele referitoare la procedura în sine vă vor fi comunicate prin afișare la avizierul sindicatului și postare pe site-ul www.sindicatulnostru.ro ;
  • De asemenea se informează comitetul sindical că în urma unor reglementări ale A.N.P. unitățile penitenciare desemnează un medic pentru a îndeplini competențele medicului de familie pentru personal și membri familiilor acestora (opțiunea aparține fiecăruia dintre voi). La nivelul unității a fost desemnat Dragoș EFTIMIU, drept urmare cei interesați se pot adresa acestuia pentru informații suplimentare. Vom posta o informare vis-a-vis de această problemă pe website-ul organizației sindicale;
  • Urmare a unei propuneri formulate de un membru de sindicat a fost supusă discuției comitetului sindical posibilitatea înființării unei linii de autobuz care să facă legătura între oraș și unitate. De principiu prețul unui abonament lunar este de 60 de lei, însă nu este obligatorie achiziționarea acestuia. Traseul, stațiile și orele de circulație urmează a fi stabilite ulterior între conducerea sindicatului și conducerea SC Tracum SA pe baza propunerilor voastre pe care le așteptăm direct la conducerea SNLP Filiala Giurgiu sau prin intermediul reprezentanților sectoarelor de activitate. Este o soluție pozitivă dacă ne gândim cât de greu ne este iarna cu deplasarea la/ de la serviciu. Așteptăm așadar, să vă expuneți intențiile și propunerile pînă la data de 21 oct 2011, pentru a fi în măsură să negociem cu compania de transport condițiile noastre.
  • Reprezentantii sectoarelor de activitate au obligatia de a informa membri de sindicat cu privire la discutiile purtate si de a prelua, in vederea expunerii la urmatorul comitet sindical, orice alte probleme, propuneri sau sesizari.
  • Se stabileşte ca următoarea ședință a comitetului sindical să aibă loc în data de 07.11.2011 ora. 14.00.

4 comentarii la “Comitet sindical 10 oct 2011

1. Felicitari noii echipe SNLP de la Giurgiu…sunteti un exemplu demn de urmat.
    Am observat ca aveti probleme cu sporul de TBC,si noi am avut iar partial am rezolvat,daca putem sa va ajutam ,contactati-ma.

Cu stima
    Adi Prundeanu
    Presedinte SNLP Filiala Dr.Tr.Severin

P.S Eu unul sunt placut impresionat de implicarea de care da dovada echipa SNLP de la dvs. din unitate,continuati tot asa!

Thumb up 2 Thumb down 0 (+2)

2. Bună seara! Feedback-ul la faptul că s-a redeschis popota este acela că mâncarea este foarte bună, dar preţul este un pic cam mare. Am înţeles de la reprezentanţii sindicatului că s-a vorbit deja cu domnul director Răzvan Coţofană şi cu doamna Zmeu Claudia, şi începând cu data de 24 luna aceasta, avem posibilitatea să optăm pentru ce fel de mâncare vrem. Este un lucru lăudabil, mai ales că am înţeles că odată cu modernizarea popotei se vrea şi confecţionarea unui grătar, astfel încât costurile la mâncare să se diminueze. Eu zic că atunci când se vine cu idei constructive, se pot face lucruri măreţe. Nimeni nu le ştie pe toate , iar orice idee e binevenită.
    O seară bună şi mult succes!
    P.S: L-aş ruga pe domnul preşedinte să ne spună şi nouă ce s-a mai întâmplat cu Androne Daniel (procesul în instanţă; banii cu care am contribuit i-au fost înmânaţi?).

Thumb up 2 Thumb down 1 (+1)

3. Bună seara! Imi este foarte drag când văd că lucrurile încep să intre pe făgaşul lor normal. Fac referire aici la popotă, la faptul că mâncarea este bună, la acţiunea de a face o rută de transport în comun care să ne aducă la serviciu.
    Mă bucură faptul că, colegii mei apreciază importanţa şi coeziunea într-un sindicat. Fiecare venind cu idei, cu soluţii putem să facem lucrurile mai uşoare.
    Am înţeles că, comitetul sindical are deja un număr impresionant de persoane, de aceea cred că voi participa şi eu la următorul comitet sindical, deoarece cred că voi putea expune şi eu anumite soluţii şi aspecte relevante pentru noi. Vă doresc multă sănătate, şi succes!

Thumb up 6 Thumb down 0 (+6)

4. E, hai ca va cam dati in stamba. Ce d…u, mai lasati si lui mogildea sa faca si el ceva. De ce sunteti egoisti, chiar asa nu tineti la colegul nostru deloc? Sau vreti sa-l desfiintati de tot? Mai colegi, aia care mai sunteti pe la fraternitatea sau cum i-o mai zice, lasati gargara de 2 bani a unora care scriu pe site-ul acestui mic sindicat, fiti destepti si dati papucii celor care v-au pacalit pina acum ca va apara interesele, faceti ceea ce trebuie si alaturati-va unei echipe competitive care, dupa cum se vede a inteles exact ce inseamna activitate sindicala si o aplica cu succes, cel putin pina acum. Asa ca, decizia va apartine. Cu cit stati mai mult linga unii care inteleg prin activitate sindicala, atacuri la persoana si dezinformari, cu atit va discreditati in fata colegilor. Inseamna ca acceptati tacit modalitatea de lucru a celor ce posteaza pe site-ul frater….., cum i-o mai zice, astfel de articole. Va doresc sanatate si decizii intelepte.

Thumb up 6 Thumb down 0 (+6)