Situatie reprezentativitate

Se discuta in urma cu ceva timp despre obtinerea reprezentativitatii in unitate de catre unul dintre cele doua organizatii sindicale cu membri in Penitenciarul Giurgiu. Am vazut postat undeva chiar o adresa de raspuns din partea Judecatoariei Giurgiu catre colegii nostrii din Fraternitatea, la solicitarea acestora.
Este evident faptul ca au fost in cunostinta de cauza cand au ales sa procedeze conform bancului “eu intreb de mere la depozitul de cherestea”. Niciodata Filiala Giurgiu a SNLP nu a afirmat ca este persoana juridica si ca ar fi inscrisa la Judecatoaria Giurgiu in registrul special.
As dori insa daca ne aude cineva sa faca o astfel de intrebare catre Judecatoaria Sector 5 Bucuresti si sa intrebe daca SNLP este inscrisa in registrul special ocazie cu care, va spun sincer raspunsul ar fi “foarte pozitiv”.
Ca urmare, este pentru ultima data cand o spunem SNLP va obtine reprezentativitatea in Penitenciarul Giurgiu prin numarul de membri de peste 50% din personalul unitatii foarte curand printr-o sentinta a Judecatoriei competente. Au fost cazuri la Baia Mare si Tg. Mures (pana acum) si vor mai urma si altele (amanunte pe www.snlp.ro / reprezentativitate). Acestea sunt motivele pentru care va invitam sa ne fiti alaturi dragi colegi.
Apropos, daca imi este permis sa va fac o altfel de informare vis-a-vis de numarul de membri pentru fiecare grupare sindicala. De data asta insa voi prefera sa fiu un pic mai altfel si nu voi mai “inventaria” membri ca luna trecuta. Va invit la calcule:

Filiala Giurgiu a SNLP are la data de 01 octombrie 2011 un numar de 248 de membri in crestere cu 23 fata de 01 septembrie 2011.
Sindicatul Fraternitatea are “Y” membri
SNLP Filiala Giurgiu: “Y” X 2 + 2 = 248 membri
Va rog sa aflati dvs. singuri sau cu ajutorul copiilor cat este “Y” si sa nu va surprinda rezultatul pentru ca este in grafic.