Convocare comitet de filială – februarie 2012

Pentru data de 02.02.2012, începand cu ora 14.00 se convoacă comitetul de filială în şedinţă lunară de lucru.
Pentru aceasta sedinta sunt convocati urmatorii membri de sindicat carora le puteti transmite sugestiile si propunerile voastre de imbunatatire a activitatii (eventual chiar si reclamatiile), astfel: Eugen Petcu, Catalin Draghici, Daniel Manea, Vladut Giuca, Doru Serban, Marius Jujan, Cristian Hulea, Ionut Paun, Marian Nistor, Florian Vacaru, Gheorghe Radu, Doru Chiţu, Alexandru Pastrama, Adrian Olaroiu, Silviu Dristaru, Cristian Marincea, Claudiu Pavel, Cristina Nidelea, Mihai Macaneata, Nadia Cristescu, Valentin Poteraşu, Lorelai Damian.
Ordinea de zi:
* Proiecte pentru 2012 (obiective, activităţi planificate, reorganizare atribuţii, etc.)
* Discuţii privind modul de sărbătorire a zilei de 8 Martie;
* Analizarea situaţiei privind centralizarea propunerilor de desemnare a reprezentanţilor sectoarelor de activitate la şedinţele comitetului de filială – se vor prezenta listele cu propuneri finalizate până la acest moment;
* Achiziţionarea unor bunuri în vederea îmbunătăţirii condiţiilor de muncă ca urmare a solicitărilor membrilor;
* Informare privind posibilitatea închirierii unei baze sportive pentru desfăşurarea activităţilor sportive săptămânale conform programului de pregătire;
* Diverse alte probleme sesizate de membri.
Adresăm invitaţia de a participa la aceste şedinţe tuturor membrilor disponibili şi interesaţi să se implice.

6 comentarii la “Convocare comitet de filială – februarie 2012

1. CONVECTORUL DIN PC2 ESTE INUTIL. CONSUMA CURENTUL DEGEABA, ESTE PREA MIC PENTRU UN SPATIU ASA DE MARE. IN ALTA ORDINE DE IDEI CU INTERESELE NOSTRE PROFESIONALE SI SALARIALE CE MAI AVETI DE GAND? SE VORBESTE DESPRE O RESTANTA LA NORMA DE HRANA…

Thumb up 1 Thumb down 0 (+1)

• Nu contest ceea ce spui referitor la convector. Prin unele achizitii de acest gen s-a incercat pastrarea unor conditii minime de munca. este clar ca nu putem suplini atributiile adminitratiei unitatii si nici nu dorim acest lucru. Sincer, in ultimul timp tot mai multi membri au inceput sa conteste acest gen de imbunatatire a conditiilor de munca. Vom analiza cat de curand cat este de util si corect sa procedam asa si vom lua o decizie cu un numar cat se poate de mare de membri. Despre restanta la norma de hrana acum cateva zile la nivelul ANP-ului si al unitatii nu erau informatii concrete insa asa cum se aude ca unele structuri au incasat deja banii vom urma si noi, ultimii ca de multe alte ori.

Thumb up 0 Thumb down 0 (0)

• ca si opinie… nu ar fi rau daca ai trece si pe sectii sa stai de vorba cu colegii si sa iei pulsul activitatilor desfasurate de agenti. Ca lider de sindicat ai acest drept, dar si indatorire(a nu se citi obligatie).

Thumb up 0 Thumb down 0 (0)

• Opinia ta este foarte corecta iar acest lucru se va intampla in mod regulat si din ce in ce mai des. “Teama” mea este de a nu fi perceput, mai in gluma sau in serios, ca “inca un sef” care vine sa verifice ce se intampla pe sectii. Mi-as dori sa fiu perceput ca o persoana care incearca sa inteleaga exact problemele si sa le rezolve in masura competentei. Conducerea filialei se v-a autoplanifica pentru efectuarea unor contacte cu membri de sindicat la fata locului, acolo unde oamenii intampina problemele. Sincer, nu conteaza identitatea ta insa as vrea ca pe viitor sa primesc astfel de opinii si in discutie directa.

Thumb up 0 Thumb down 0 (0)

• nu trebuie sa-ti faci idei preconcepute despre cum vei fi perceput. Cu siguranta vor fi si voci(ferari) de genul celor indicate de tine, dar scopul primeaza in fata acestora(vocilor vesnic nemultumite de orice si de nimic) pe care trebuie sa le ignori.

Thumb up 2 Thumb down 0 (+2)

2. Bună ziua! Am participat şi astăzi la convocarea comitetului de filială. Din punctul meu de vedere această convocare care ar trebui să aibă un rol bine definit, este de fapt o întâlnire prin care nu se clarifică nimic esenţial. Membri de sindicat vin îşi urmăresc interesul prin a cere anumite lucruri (şi bine fac) se supune la vot şi gata, se achiziţionează. La următoarele convocări ale comitetului de filială nici că mai participă. Îmbunătăţirea condiţiilor de muncă nu presupune şi achiziţionarea a 3 acumulatori AA pentru staţiile din cadrul secţiei a 4_a, având în vedere că un acumulator AA costă 8 lei. Riscăm să ajungem, dacă nu am ajuns să cerem la sindicat să ne achiziţioneze şi pixuri cu care să scriem.
    Să nu uităm că un aspect foarte important în rolul sindicatului este rezolvarea plangerilor adresate de angajati ca urmare a nedreptatilor pe care le resimt la locul de muncă, şi bineînţeles aspectele umanitare. Nu ne interesează decât propria persoană, şi doar atunci când avem nevoie. Mi s-a părut un lucru lăudabil că astăzi s-a propus achiziţionarea de convectoare electrice pentru posturile de pază, pc 1 şi pc2, şi tot astăzi vor fi achiziţionate şi distribuite. În concluzie din punctul meu de vedere lucrurile importante ar trebui să primeze, rezolvările care ţin de condiţiile de muncă, de salarizare, de resanţele de recuperat. Sunt multe de spus, şi sunt multe rezolvări ale problemelor noastre, ideea este să vrem să le spunem şi bineînţeles să le soluţionăm.
    O seară bună!

Thumb up 1 Thumb down 0 (+1)