Control medical anual

Pe 9 martie am participat la Comisia pentru sănătate şi securitate în muncă constituită la nivelul unităţii, ocazie cu care medicul reprezentant al Centrului medical Alexis cu care A.N.P. a încheiat un contract, a prezentat concluziile în urma “controlului medical” efectuat în perioada 05-09 martie.
Evident că nu a fost un control medical, lucru recunoscut de medicul respectiv ci doar o centralizare a unor probleme medicale declarate de noi sau uneori rezultate din câteva analize sumare efectuate în funcţie de domeniul de activitate. Se încearcă în continuare centralizarea problemelor şi transmiterea lor către unităţi şi ANP cu anumite recomandări în vederea stabilirii unor măsuri prin care să crească gradul de securitate în muncă şi să se îmbunătăţească condiţiile de muncă.
Concluziile sunt unele bune, surprinzător, în ceea ce priveşte starea de sănătate, doar 10% din personalul examinat fiind catalogat “apt cu dispensarizare” (aceasta însemnând că este necesară luarea în evidenţă de către medicul de familie pentru o anumită afecţiune).
Totul ţine de fondurile financiare disponibile pentru aşa ceva şi de interesul nostru privind starea de sănătate.
Prezenţa a fost una destul de bună 381 de colegi din 397 fiind prezenţi la medicul de medicina muncii, iar pentru anul viitor sperăm într-o organizare şi mai bună prin reducerea timpului de aşteptare deoarece acest lucru ne-a deranjat pe bună dreptate.