Directorul general al A.N.P. demis astăzi

COMUNICAT DE PRESĂ REFERITOR LA DEMITEREA DE CĂTRE MINISTRUL JUSTIŢIEI A DIRECTORULUI GENERAL AL ADMINISTRAŢIEI PENITENCIARELOR
Ministrul Justiţiei, Titus Corlăţean, a decis astăzi, 30 mai 2012, demiterea din funcţie a Directorului General al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, Ioan Bâlă şi preluarea atribuţiilor de conducere de către Comisar şef de penitenciar, Marian Stancovici.
Referitor la declaraţiile publice total nefundamentate făcute de dl. Bâlă în cursul zilei de astăzi, şi preluate de mass- media, ministrul Justiţiei precizează că nu există elemente care să conducă la concluzia agravării în ultima perioadă de timp a fenomenului criminalităţii organizate în ţara noastră.
Potrivit informaţiilor puse la dispoziţie de instituţiile abilitate în materie, fenomenul criminalităţii este controlat cu profesionalism de instituţiile cu competenţe în domeniu şi nu există riscuri ca el să se consolideze.
Ministrul Justiţiei dezavuează astfel de declaraţii care au potenţial de a ridica semne de întrebare asupra capacităţii instituţiilor statului de a gestiona fenomenul criminalităţii şi care pot aduce grave atingeri imaginii României în plan extern.