Informare şedinţă Conducere – Sindicate

La data de 13.06.2012 ora 09.00 a avut loc prima şedinţă lunară între Conducere şi Sindicate. A fost una în care ne-am expus poziţiile, ambele părţi exprimându-şi intenţia de a colabora pentru bunul mers al activităţilor în unitate.
Pe scurt problemele ridicate de Filiala Giurgiu a S.N.L.P. au fost luate la cunoştinţă de directorul unităţii şi însuşite ca fiind unele pertinente şi realiste, astfel:
* Solicitarea imperativă de redeschidere a popotei unităţii după o suspendare a activităţii de circa 7 luni în care arhitectura spaţiului destinat pregătirii şi servirii mesei de către angajaţi a fost schimbată total. Conducerea unităţii a fost de acord că se impune funcţionarea popotei şi s-au promis demersuri pentru redeschiderea la data de 01.07.2012;
* Aşa cum prevede OMJ privind pregătirea profesională, ce include şi pregătirea fizică, s-a ridicat problema desfăşurării a câte 2 ore săptămânal de activităţi sportive de către întreg personalul unităţii. S-a identificat soluţia pentru personalul administrativ, vinerea în intervalul orar 13.00-15.00 în sala de sport din cadrul clubului central. Pentru sectorul operativ acest lucru va fi posibil în cel mai scurt timp, după instalarea dispozitivului de acces pontat informatic în PC 1 astfel încât să rezulte cu exactitate data şi intervalul orar de prezenţă la această activitate care urmează a fi pontată ca timp de lucru (prezenţa personalului operativ se va face în timpul liber datorită specificului activităţilor);
* S-a solicitat de asemenea şi crearea unei posibilităţi de spălare a autoturismelor cadrelor în afara unităţii, în parcare, prin punerea în funcţiune a unei conducte de apă;
* La solicitarea vicepreşedintelui filialei, Eugen Petcu, directorul unităţii a fost de acord cu aplicarea unor folii de protecţie solară în posturile de pază, în zona superioară a geamurilor;
* De asemenea s-a luat act despre solicitarea de dotare a curţilor de plimbare cu surse de apă potabilă pentru a facilita accesul p.p.l. fără a se mai deplasa cu sticle asupra lor;
* S-a solicitat intervenţia conducerii unităţii pentru dotarea unor birouri cu calculatoare pentru desfăşurarea în condiţii de eficienţă a activităţilor profesionale;
* S-a discutat despre posibilitatea mutării în statul de organizare a unor f.p.s.s. care îşi desfăşoară activitatea prin DZU de luni sau ani de zile în alte sectoare de activitate, despre necesitatea unei mai bune organizări a activităţilor pe secţiile de deţinere în sensul ca acestea să nu se mai suprapună şi despre implicarea unităţii în plata cursurilor sau atestatelor necesare unor categorii de personal şi obligatorii în desfăşurarea activităţii;

Vă aşteptăm pe cei care aveţi propuneri de îmbunătăţire a activităţii sau sesizări să le expuneţi conducerii filialei astfel ca la data de 27.06.2012 când are lor următoarea şedinţă să le putem ridica în vederea soluţionării.
La şedinţă din partea Filialei Giurgiu a S.N.L.P. au participat: Şerban Oprică – preşedinte, Eugen Petcu şi Cătălin Drăghici - vicepreşedinţi.

3 comentarii la “Informare şedinţă Conducere – Sindicate

1. Va multumesc pentru atentia acordata. Imi cer scuze dar ptr. moment nu pot sa dau curs invitatiei dvs.

Thumb up 0 Thumb down 0 (0)

2. 1.salutara solicitarea de dotare cu calculatoare pentru eficientizarea activiatii dar….exista un mare dar, doriti eficeienrizarea activitatii membrilor SNLP sau a intregii unitati(?), pentru ca daca onor conducerea va satisface aceasta solicitare doar ptr. membrii SNLP, atunci asta se cheama discriminare. 2. Dotarea cu surse de apa potabila a curtilor de plimbare- interesanta idee dar(idem poz. 1) cum zilnic apa in sectorul de detentie este oprita intre anumite ore nu vad ce rost mai are?. Priviti un pic si in viitor… apropos de compartimentarea curtilor de plimbare si nu va grabiti. Si inca ceva SNLP apara cumva si interesele ppl ?-vizavi de exprimarea ” pentru a facilita accesul ppl…” Ca si propuneri va supun spre atentie urmatoarele: montarea de sonerii la fiecare usa de acces din sectorul de detentie. Suntem in mileniul trei oameni buni , ne dam pe spate ca suntem cel mai bun penitenciar si cel mai nou, dar am ramas in epoca de piatra… batem in usa(usi) cu degetul , cu pixul , cu bricheta sau ce mai avem la indemana. *Referitor la eficientizarea activitatii, presati conducerea sa introduca acesul automizat pe sectii(in acest caz se poate renunta la sonerii)- 30% din programul de lucru se pierde prin asteptarea la usi . *Se tot vorbeste de formarea profesionala si avem teme cu titluri “pretentioase”. Domnilor, nici dupa 10 ani de fiinta a Penitenciarului mare parte din fpss nu stiu cum sa intocmeasca un raport de incident, nu stiu sa faca distinctia(inexistenta de altfel) dintre raport de recompensare si raport de evidentiere(e acelasi lucru, dar in mintea lor reprezinta lucruri diferite), ca sa nu mai zic de agenti de la SEAP care nu stiu ce presupune o recompena si conditiile de acordare si mai sunt multe altele care par marunte dar daca nici pe astea nu le stapanim ce pretentii sa mai avem, asta ca sa nu mai zic de procentajul mare de ” licentiati in Drept”(vai mama noastra!)* Pe curand!

Thumb up 1 Thumb down 3 (-2)

• In nici un caz nu ne referim doar la colegii din SNLP cand sesizam problemele legate de dotarea cu calculatoare. SNLP nu apara interesele ppl ci pe cele ale angajatilor, tuturor angajatilor, avand in vedere faptul ca este reprezentativ la nivelul unitatii. Celelalte aspecte sesizate sunt corecte si pertinente si ma astept de la toti angajatii sa ridice astfel de probleme care privesc un numar cat mai mare de lucratori. Daca sunteti membru SNLP va invit sa participati in 27 iunie 2012 ora 9.00 la urmatoarea sedinta cu conducerea unitatii. Asta este modul de lucru in organizatia noastra ( oamenii sunt lasati sa-si exprime propunerile si sesizarile cat mai direct conducerii). Ma astept sa va exprimati acordul privind participarea la sedinta mentionata. Oricum am retinut sesizarile si vor fi preluate spre a fi aduse la cunostinta directorului unitatii in vederea rezolvarii lor.

Thumb up 2 Thumb down 0 (+2)