Primul an

M-am gândit un timp dacă este cazul unui astfel de articol pe site însă la recomandarea unor colegi am ales să scriu câteva rânduri cu speranța că vor fi percepute în sensul în care au fost scrise și anume de a puncta succint activitatea Filialei Giurgiu a SNLP în decursul unui an de la ultima adunare generală.
Așadar în urmă cu un an acceptam, la rugămintea unor colegi, destul de mulți – recunosc, să mă implic în activitatea sindicală. Am candidat pentru postul de președinte al filialei cu un scop precis: obținerea sentinței judecătorești privind constatarea reprezentativității SNLP la nivelul Penitenciarului Giurgiu și implicit stabilirea unui climat normal pentru activitatea sindicală.
Am pornit așa cum vă amintiți cu un număr de 171 de membrii și datorită acțiunilor desfășurate, atitudinii afișate și respectului dovedit față de toată lumea am ajuns ca astăzi Filiala Giurgiu a SNLP să numere 282 de membrii și SNLP să fie sindicatul reprezentativ la nivelul unității prin sentința pronunțată de Judecătoria Sectorului 5 București. Activitatea noastră a cuprins toate palierele de la negocieri cu conducerea unității privind asigurarea unor condiții normale de lucru (pentru întreg personalul sau pentru cazuri individuale), acțiuni de sprijin umanitar (cazul Androne, Popoescu Nina sau soțiile a 2 colegi – Muscalu Florin și Mocanu Stelian), ajutoare financiare acordate în cazul unor decese ale membrilor de familie sau pentru boală, acțiuni de sărbătorire a Crăciunului pentru copii membrilor de sindicat sau cu ocazia zilei de 8 Martie, acțiuni de socializare și relaxare (în septembrie și decembrie 2011 și martie 2012) până la concursuri sportive (fotbal – mai 2012 și pescuit – iulie 2012). Un câştig important este redeschiderea popotei după destule negocieri. Desigur că activitatea de aici se poate îmbunătăţii în vederea oferirii întregului personal satisfacţie pentru a servi masa în condiţii decente şi avantajoase. Nu sunt motive de laudă ci doar punctăm liniile pe care ne desfășurăm activitatea. Intenționăm să accelerăm ritmul iar acum în calitate de organizație sindicală reprezentativă să ne impunem în fața conducerii ca un partener serios și interesat de bunul mers la activităților din unitate.
Ne propunem să facem investiții care să se vadă și să rămână în folosința membrilor ani de zile și pentru asta avem nevoie de propunerile voastre.
În cursul lunii iulie vom avea o întâlnire la nivelul conducerii filialei pentru a pregătii ședința Comitetului de Filială din luna august unde vă așteptăm propunerile și sesizările prin intermediul reprezentanților sau personal (convocarea Comitetului se va face prin avizier, sms și site). Şedinţa de comitet din luna august se vrea a fi pregătitoare pentru adunarea generală din finalul lunii septembrie când sperăm să avem alături conducerea centrală, să ne facem bilanţul şi să ne facem planurile pentru viitorul apropiat.
Activitatea desfăşurată în cadrul filialei este apreciată şi la nivel central de conducerea SNLP şi avem promisiunea de sprijin necondiţionat dacă este cazul.
Colaborarea cu avocaţii Filialei cu care avem încheiat un protocol domnii Bogdan Scarlatache şi Bogdan Ujeniuc este una de excepţie iar rezultatele încep să se vadă (cazul Văcaru Fl. care a obţinut printr-o sentinţă definitivă anularea sancţiunii disciplinare şi cazul Androne unde există o sentinţă în primă instanţă privind reîncadrarea acestuia în funcţie, senţinţă recurată).
Sigur că mai sunt multe lucruri de făcut şi de pus la punct, mai sunt membrii supăraţi pentru unele motive şi de aceea încercăm să fim în priză tot timpul. Respectăm actul de management însă nu acceptăm abuzuri sau răfuieli personale.
De asemenea intenţionăm să solicităm aprobarea conducerii unităţii privind efectuarea unor vizite ale conducerii filialei în unitate pentru a se discuta cu personalul direct la locul de muncă şi pentru a putea constata la faţa locului condiţiile de muncă (desigur vicepreşedinţii se vor prezenta pe alte schimburi de lucru decât cele în care lucrează).
Şi la nivel central conducerea SNLP desfăşoară multiple acţiuni în sprijinul membrilor iar acestea sunt vizibile prin accesarea site-ului www.snlp.ro.
Vom intensifica informarea dvs. prin publicarea unor informaţii care ne parvin prin e-mail.
Vă mulţumim tuturor celor care aţi înţeles că Filiala Giurgiu a SNLP este organizaţia potrivită să vă reprezinte interesele de orice natură şi desigur pentru faptul că ne susţineţi.

Comentarii închise.