Repartițíe absolvențí 2012

Luăm cunoștință cu neînțelegere despre publicarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 37 din 27.06.2012 din care rezultă limpede că toți absolveții instituțiilor de învâțământ din cadrul sectorului de apărare, ordine publică și siguranță națională vor fi repartizați la unități și numiți în funcții cu data de 1 decembrie 2012.
Se pare că această practică a modificării datei de repartiție inventată de Ministerul de Interne acum 3 ani devine o regulă și din păcate se extinde la nivelul întregului sector de apărare.
Sistemul penitenciar își aștepta absolvenții cu sufletul la gură fiecare persoană din cadrul sistemului având o motivație proprie (mărirea numărului de personal duce la o distribuire un pic mai reală a sarcinilor de serviciu, alți colegi erau interesați în ceea ce privește solicitările lor de mutare la o altă unitate, viitori absolvenți își așteptau primul salariu, etc.)
Am aflat din surse demne de încredere că se fac eforturi pentru a se găsi o variantă convenabilă pentru contracararea efectelor OUG amintită anterior și observăm că MJ nu a contrasemnat actul normativ.
Vom vedea ce se întâmplă, însă, sperăm că această situație cu modificarea datei să nu fie perpetuată anual.
Indiferent de rezolvare Penitenciarul Giurgiu își așteaptă elevii recrutați (și în plus dacă se poate pentru că este mare nevoie) și ne bucurăm că sunt motivați să muncească alături de noi.