Consiliu de Conducere 07.08.2012

La convocarea directorului unității în data de 07.08.2012 începând cu ora 13.00 a avut loc o scurtă ședință de consiliu fără ordine de zi prestabilită.
Au fost informați membrii consiliului de conducere și rugați să transmită către subordonați cu privire la următoarele subiecte:
* În unitate este prezentă o echipă din cadrul UIP – TB care se ocupă de implementarea în sistemul penitenciar a unor informații și proceduri referitoare la TBC
* S-a discutat despre condițiile climaterice, canicula cu care se confruntă sudul țării și implicit problemele pe care le crează la nivelul desfășurării activităților specifice. S-a pus în discuție faptul că multe dintre birouri sunt acum dotate cu aparate de AC precum și posturile de pază respectiv posturile de control (prin intervenția și cu contribuția sindicală). SNLP a solicitat să se distribuie apă minerală și în PP respectiv PC chiar dacă aici funcționează aparate de AC.
* S-au analizat 2 propuneri de împuternicire în funcții de conducere (cms. șef Constantin Ion – șef serviciu siguranță penitenciară și scms. Pieleanu Nicoleta – prelungire medic șef), avizate favorabil de consiliul de conducere
* S-a discutat și respins solicitarea ag. șef pr. Moldoveanu Silvia de mutare prin DZU în cadrul serviciului as. psihosocială negație motivată de deficitul de personal feminin în sectorul operativ, pentru moment și de asemnea solicitarea cms. șef Prioteasa Gabriel de mutare la Penitenciarul Colibași, solicitare care a primit aviz pozitiv și așteaptă decizia ANP
* S-a ridicat problema fondului de rulment pentru funcționarea popotei menționându-se faptul că doar 127 de angajați au contribuit cu suma de 10 lei însă de serviciile oferite de popotă (masă sau apă, suc) beneficiază un număr mult mai mare fapt care crează pentru cei 127 de colegi care au contribuit la redeschiderea popotei o stare de frustrare și nemulțumire firească. Pentru a se evita eventuale situații penibile (prin care doar cei care contribuie să servească masa) este de preferat ca și ceilalți colegi să depună banii pentru fondul de rulment la responsabilul popotei mai ales că popota și-a dovedit deja importanța funcționării și faptul că efortul SNLP de redeschidere nu a fost în zadar
* Medicul șef a informat despre faptul că începând cu 01.09.2012 în unitate va fi prezenta o echipă de cadre medicale aparținând unei companii private pentru a preleva analize pentru depistarea virusului hepatic tip C gratuit. Reprezentantul SNLP a luat deja legătura cu responsabilul companiei în vederea de culegere de informații concrete iar la momentul în care le vom avea vor fi făcute publice spre informarea tuturor angajaților.
Următoare ședință planificată a consiliului de conducere este în data de 24.08.2012 iar din partea SNLP va fi prezent vicepreședintele Daniel MANEA.