Întâlnire lunară S.N.L.P. – conducerea unității

Începând din această lună implicarea întregii conduceri a filialei în dialog, negociere și întâlniri cu conducerea unității precum și în informarea voastră crește la un nivel normal. Drept urmare prezenta informare precum și următoarele (de la întâlnirile lunare sau din cadrul ședințelor de consiliu) vor fi realizate de vicepreședinți în funcție de prezența lor în respectivele momente. Prima îi revine colegului Eugen Petcu, vicepreședinte 1:
” Asa cum v-am anunţat pe site si la avizierul sindicatului vineri 25.01.2013,a avut loc întâlnirea dintre delegaţia SNLP din care a făcut parte: vicepreşedinţii Petcu Eugen, Manea Daniel si Jujan Marius,Bolocan Daniel,membrii SNLP, din partea conducerii Penit.GR, au participat directorul unitatii Stanica Florinel si dir.adj.paza. Muscalu Florentin,întâlnirea a fost una scurta deoarece in scurt timp avea loc in unitate Bursa locurilor de munca pentru ppl.

In cadrul intalnirii s-au atins obiectivele fixate in data de 03.01.2013,atunci cand conducerea sindicatului impreuna cu conducerea unitatii au intreprins o vizita de lucru in sectorul de detinere luand la cald unele probleme ale personalului.

Din problemele atinse, unele rezolvate altele in curs de rezolvare,trecem in revista urmatoarele:                                                                                                                                          -Pe sectiile de detinere se constatase ca agentii supraveghetori nu sunt schimbati cu regularitate la masa, din cele discutate se pare ca s-au gasit solutii inca de atunci si servirea mesei se face in mod normal.

-Pe sectiile A si B era necesar sa fie cate doi oameni, dar din lipsa de personal nu se poate realiza, pentru-ca stim cu totii ca trebuiesc acordate si orele suplimentare care se fac si nu sunt deloc putine,totusi solutia gasita si agreata pana la urma a fost prezenta unui al treilea om pe corpul de legatura dintre A si B ,care sa deserveasca ambele sectii.

-Se constatase ca ppl,care se ocupa de servirea mesei pe sectii sunt putini iar unii nu au analizele la zi,se pare ca deja s-au trimis la analize o mare parte saptamana asta,urmand sa plece altii la revenirea lor.

-Pe sectia1 Ase identificase un ppl,care are mari probleme de comportament si care ameninta pe agentii de pe sectie cat si pe alti ppl,in mod regulat,acesta fiind trimis la testare psihologica.

-O problema deloc de neglijat este suprapunerea programelor pe sectii, dl.Muscalu ne-a promis ca va convoca toate sectoarele la o sedinta atunci cand se vor intocmi aceste programe,deja am inteles ca poarta dscutii cu sectorul Logistic in legatura cuprogramul de baie.

-Comisia de disciplina la ppl,s-a mutat martea deoarece luni se suprapune cu cursa si alte activitati care mai au loc in unitate.

-La cererea agentilor de pe sectii s-a facut un program pentru telefon o zi o parte o zi alta parte,cererea fiind mare nu se putea realiza intr-o singura zi ,agentii avand si alte activitati mai importante.Dl. Muscalu vine cu propunerea sa se monteze si alte telefoane in curtile de plimbare in afara celor existente.

-Sectorul vizita a inaintat un raport conducerii unitatii pentru acces la operarea unor cereri din calculatorul din sector,se pare din discutiile avute ca cererea va fi solutionata pozitiv.

-Agentii din posturile de paza au solicitat montarea in PP,a unor stative gen masuta pentru ca nu au unde sa scrie procesul verbal,dl.Muscalu a inaintat o cererela Dir.eco.adm.dar inca nu a primit raspuns.

-Unii agenti au constatat ca pe ele sectii gospodarii nu vin la apel dimineata asa cum a dispus dir.unitatii,de acea nici problemele care tin de gospodari nu au fost rezolvate,dar asta mai depinde si de colaborarea intre oameni si abia apoi intre sectoare.Trebuie sa intelegem ca facandu-ne treaba fiecare ne ajutam si colegii ceea ce nu trebuie deloc neglijat.

-Pe sectia 1 D pe timpul servirii mesei va exista si un agent dela insotire care va controla ghiumurile si va face perchezitie la ppl,ajutand agentul de acolo pe timpul servirii mesei.

-Pe sectia3 C,agentii de acolo se confrunta cu o problema majora pe timpul scoaterii la plimbare,in sensul ca atunci cand trebuie sa ajungi intr-o anumita curte,trebuie sa treci prin altele in care se afla deja ppl la plimbare,tinand cont de importanta acestei sectii dl.Muscalu ne-a comunicat ca va remedia acest lucru fiind nevoie si de suport material.

-Am solicitat ca activitatea de scoatere la plimbare sa nu se mai suprapuna cu alte activitati ca perchezitia ppl si scoaterea lor de pe sectie sa se desfasoare intr-un  mod mai normal.

La final dl.Stanica ne-a comunica ca si-a propus un obiectiv major,acela de a trage gaze in penitenciar lucru laudabil si care speram sa se realizeze fiind necesare mai multe aprobari,l-am asigurat de tot sprijinul nostru in indeplinirea acestui obiectv,pentru-ca stim cat a durat in luna Decembrie pana a venit prima cisterna cu combustibil.

Din cauza altor activitati majore vizita lunara in sectorul de detinere a delegatiei SNLP cu conducerea unitatii nu s-a mai putut realiza vineri,dar promitem sa nu ramanem restanti fata de dvs.membri de sindicat dar si fata de noi si o vom face cat de curand posibil sa luam problemele de la fata locului din mijlocul dvs.

Cu deosebit respect, al dvs.Vicepresedinte EUGEN PETCU “