Campanie BNS – modificare Codul muncii

Pe data de 15 octombrie 2012, Blocul National Sindical a anuntat in cadrul unei conferinte de presa, declansarea campaniei de modificare a Codului muncii. Dupa tratative interminabile si divergente inclusiv intre confederatiile sindicale, BNS a decis sa ia totul pe cont propriu si a constituit o echipa de experti care sub coordonarea profesorului Alexandru Athanasiu au elaborat un proiect de Cod al muncii pe baza observatiilor primite de la organizatiile sindicale.
A urmat parcurgerea etapelor procedurale prevazute de legislatie, respectiv constituirea comitetului de initiativa, avizarea initiativei de catre Consiliul legislativ si publicarea in Monitorul Oficial al Romaniei (MO nr. 773/16.11.2012). De la data publicarii, a inceput strangerea semnaturilor pentru sustinerea proiectului.Intr-un termen de 6 luni trebuie adunate minim 100.000 de semnaturi, iar pentru acest scop este suficient daca semneaza mai putin de 40% dintre membrii BNS. De retinut ca nu numai membrii de sindicat pot sustine prin semnatura proprie acest proiect ci toti cetatenii cu drept de vot.
Federatia PUBLISIND si SNLP au decis sa dea o mana viguroasa de ajutor acestui demers care trebuie incheiat cu succes in luna aprilie 2013. Prin urmare, toti presedintii sindicatelor afiliate PUBLISIND, precum si toti presedintii filialelor SNLP au fost imputerniciti ca reprezentanti locali in reteaua dezvoltata de BNS pentru etapa de strangere a semnaturilor. In afara reprezentantilor desemnati deja, incurajam orice persoana interesata de sustinerea acestui proiect, care doreste imputernicire pentru strangere de semnaturi, sa ne contacteze.
BNS a transmis membrilor un set de documente care trebuiesc studiate si completate. Imputernicitii BNS cu strangerea de semnaturi au o sarcina serioasa dar deloc complicata. Presedintii de sindicate PUBLISIND/filiale SNLP vor printa tabelele de semnaturi si copertele dosarului si vor incepe colectarea de semnaturi pe localitati sau pe sectoare  in cazul Bucurestiului.
Coordonatorii actiuni:

SNLP: Florin Stoica (secretar general), Catalina Chersin (secretariat).

Va punem la dispozitie toate instructiunile necesare, va invitam sa vizualizati si pagina www.sustinecodulmuncii.ro si spunem CU TOATE FORTELE INAINTE!

Documente atasate:

Acest articol este preluat după www.snlp.ro, ar la nivelul Penitenciarului Giurgiu acțiunea va fi inițiată la data de 01.03.2013.