Modificare legislație drepturi de transport

Acum aproximativ o lună s-a modificat parțial legilația aplicabilă în domeniul dreptului de transport al f.p.s.s. din administrația penitenciară. Astfel, H.G. 1398/2007 privind drepturile de transport ale funcţionarilor publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare a fost modificată în luna decembrie 2012 prin H.G. 1190/2012. Modificarea nu este de amploare, însă atinge 2 puncte și anume:

* lămurește dreptul la decontul costului de transport în limita a 70 de km dus și 70 de km întors pentru prezentarea la serviciu chiar dacă domiciliul f.p.s.s. se regăsește la o distanță mai mare;
* exclude pe cei care au în proprietate o locuință în localitatea unde se găsește unitatea unde își desfășoară activitatea f.p.s.s.
Urmare a dispozițiilor acestei H.G. de modificare a condițiilor legale s-a emis un Ordin al M.J. nr. 511/C/2013 prin care se aprobă normele metodologice privind drepturile de transport ale f.p.s.s. Ca în cazul fiecărei modificari legislative există o perioadă de neînțelegere exactă a situației respectiv sincope în aplicare. Sperăm că acestea, dacă vor exista să nu afecteze dreptul legal al celor în cauză.