Consiliul de Conducere – 01.04.2013

La Consiliul de Conducere din data de 01.04.2013 a fost prezent ca reprezentant al Filialei Giurgiu a S.N.L.P. vicepreşedintele Eugen Petcu care a redactat următoarea informare pentru voi:
“In data de 01.04.2013,in sala de sedinte a avut loc CC.al penit.Giurgiu, la sedinta a participat directorul unitatii si toti sefii compartimentelor din unitate, toate subiectele de pe ordinea de zi au fost luate in discutie, dintre acestea spicuim urmatoarele:
-Stadiul arhivarii este urmatorul: toate sectoarele au terminat arhiva pe anul 2010, pentru anii 2011-2012, lipsesc resursele materiale, se cauta solutii pentru continuarea si finalizarea obiectivului.
-In post control 1,a fost un tabel cu personalul unitatii pentru a se clarifica situatia de alarmare, se pare ca un nr.de 51, de cadre nu s-au inregistrat in tabel, e adevarat unii au fost in CO, urmeaza ca situatia sa fie adusa la cunostinta fiecarui sef de serviciu in parte, pentru a se inregistra intreg personalul.
-Dna .Mary Stoenescu a prezentat situatia PSI, care nu este deloc una “roza”, de vina se pare ca este lipsa banilor, din 21 de hidranti pe Hartie doar 5 sunt utilizabili si acolo mai trebuie lucrat un pic, dupa inventarierea lampilor de siguranta de pe sectii se pare ca acestea sunt pe teren dar unele au lipsuri, dna. Zmeu va cere la ANP.buget pentru acest capitol, care de-a lungul anilor nu a beneficiat de nici o suma in buget.
-Dl.Birzu prezinta situatia privind obiectele interzise, foarte multe descoperite si tot atat de multe aruncate peste gard dar descoperite, dl.Director, va incerca sa aiba o intalnire cu parchetul si politia pentru a se lua masuri impotriva celor ce sunt surprinsi aruncand.
-Intocmirea obiectivelor individuale a primit un nou termen,15.04.2013, se intocmesc in 3 exemplare din care unul se preda la biroul RU.
-Un punct care a declansat multe discutii a fost acela al consumului de energie electrica si combustibil, care se pare ca este aproape identic cu cel de anul trecut, in conditiile in care ANP, a cerut sa se faca economie. Se pare ca cei ce conduc destinele sistemului institutionalizat in Romania sunt mai mult interesati de reducerea cheltuielilor decat de siguranta lui.
-In ce privesc documentele sefului de tura, se pare ca nu sunt nereguli, fiind consemnate controalele efectuate.
-Orele suplimentare au ridicat si ele discutii inregistrandu-se un numar de aproape 2300 de ore suplimentare in sectorul operativ, ore care practic nu pot fi compensate in timp util din motive cunoscute de toate lumea.
-Normele de hrana la ppl, au generat si ele discutii, fiind foarte multi ppl.trecuti pe o norma care ridica cheltuieli suplimentare. S-a cerut compartimentului medical sa ia masuri de reducere a numarului acestora, se pare ca este nevoie de deplasarea ppl, la spitalele penitenciar pentru reevaluare, fapt ce implica alte cheltuieli.
-La capitolul venituri proprii situatia sta astfel; s-au incheiat 2 contracte in ce priveste atelierul de productie si un contract cu spatiile verzi, se cauta solutii pentru semnarea de noi contracte, multe din firmele cu care sa luat legatura invoca conditiile meteo sau lipsa de lucrari si fonduri.
-Biroul RU, aduce la cunostinta o adresa de la ANP, in care se mentioneza prelungirea programului cu o ora pentru a se recupera zilele libere din preasma Sarbatorilor Pascale. O alta adresa importanta este cea in care se cere sa se blocheze trecerea ofiterilor din unitati de pe o functie de executie pe alta tot de executie, fapt care nu se aplica si in cazul transferurilor intre unitati. In ce privesc functiile pentru agentii din unitate in scurt timp vor fi deblocate cateva posturi din stat pentru a fi ocupate, informarea se va face in scurt timp pe avizierele din unitate.
Dupa cum observati si dupa aceasta sedinta, bugetul reprezinta o piedica pentru rezolvarea nevoilor si necesitatilor din unitate, speram si traim in continuare cu speranta ca vom apuca si ziua in care “la robinet va picura si lapte cu miere”, si conditiile de munca vor intra pe un fagas mai bun.
Cu stima, Vicepresedinte SNLP.Eugen Petcu.

3 comentarii la “Consiliul de Conducere – 01.04.2013

1. Multumim colegilor de la Severin pentru aprecieri si le uram succes in activitate.

Thumb up 0 Thumb down 0 (0)

2. Multumim frumos Ady. Ne străduim să facem lucruri bune pentru colegi iar aprecierile şi felicitările nu fac decât să ne încurajeze. Mai avem mult de muncit până să ajungem unde ne dorim. Felicitări ţi se cuvin şi ţie şi colegilor tăi severineni pntru colectivul pe care îl formaţi.

Thumb up 1 Thumb down 0 (+1)