Informări sindicale

Vineri a avut loc, conform planificării, ședința dintre SNLP și conducerea unității iar de data aceasta subiectele abordate au privit plutonul însoțire și cabinetul medical.
Au fost prezenți: subsemnatul, Cătălin DRĂGHICI, Claudiu PAVEL și Ionuț ZLATE din partea sindicală, domnul Florinel STĂNICĂ și domnul Florentin MUSCALU din partea conducerii unității precum și Nicoleta PIELEANU – medic șef și Vlăduț GIUCĂ – responsabil din partea serviciului financiar.
Au fost abordate subiecte și probleme ce țin de structurile de muncă menționate anterior, au fost formulate propuneri de către colegii noștri ce vor fi analizate și sperăm puse în aplicare. Discuția a fost mai degajată decât anterioarele, semn clar că fiecare dintre noi a înțeles scopul întâlnirilor și rolul pe care îl avem.
Discuțiile ce privesc activitatea plutonului însoțire sunt cumva legate de siguranța locului de deținere și mă abțin să intru în amănunte, însă cei direct interesați se pot informa la reprezentanții nominalizați anterior.
S-a rezolvat aspectul ce ține de pontajul în cadrul cabinetului medical și un aspect ce se referă la colaborarea dintre medical și însoțire (prezentarea p.p.l. la cabinetul secției).
Constatând din analiza chestionarelor pe care le-am primit de voi că sala de sport (fitness, forță, etc. ) cum vreți să o numiți reprezintă o dorință a multor dintre colegii noștri am solicitat conducerii asigurarea unui spațiu adecvat în sectorul administrativ urmând ca prin contribuția și efortul financiar al filialei precum și a angajaților unității interesați de acest spațiu să-l dotăm cu aparatura necesară.
Interesul de realizare a sălii este al tuturor și asta am conștientizat-o deja mulți dintre noi. Am convenit cu directorul unității ca în data de 07 mai 2013 să vizităm sectorul administrativ în vederea identificării concrete a spațiului/ spațiilor necesare acestei săli.
În data de 10 mai 2013 începând cu ora 13.00 v-a avea loc următoarea întâlnire la care se vor discuta problemele șefilor de tură care sunt de asemenea membrii SNLP. Ulterior ședinței intenționăm o vizită în sectorul de detenție pentru a arăta conducerii problemele cu care vă confruntați.

În data de 08 mai 2013 la ora 13.00 va avea loc Consiliu de Conducere al unității la acre urmează să participe din partea SNLP, vicepreședintele Cătălin DRĂGHICI precum și în calitate de invitați 2 membrii dintre cei care și-au exprimat dorința prin răspunsul la chestionarele din martie.

Chestionarele sunt în curs de procesare urmând a se stabili rezultatele ce vor fi comunicate tuturor. Ulterior vom convoca Comitetul de filială pentru a discuta în primul rând rezultatele chestionarelor și pentru a stabili un mod de lucru eficient, comunicativ și rapid în interesul majorității membrilor.

Tot vineri 26 aprilie 2013 a avut loc prima ședință între noul ministru de justiție și sindicatele din sistemul penitenciar. Informarea cu privire la ședința menționată o găsiți postată pe www.snlp.ro.

2 comentarii la “Informări sindicale

1. avram valentin CA SINDICAT OCUPATIVA SI DE VIITORI PENSIONARI!
    se tot pune problema pensionarilor militarilor si a celor care li s-a diminuat pensia..o fi o nedreptate dar este s-a creat doua probleme mult mai grave…una :in noua lege punctele care se obtin se impart la stagiul complect…foarte gresit..in vechea lege cate puncte obtineai ,binenteles dupa vechime,grad,functie si tot ce poate obtine un militar s-a impartit la 20…acum dupa noua lege punctele obtinute se imparte dupa cum am spus la stagiul complect care difera du-a luna si anuk nasteri…daca imi permiteti un ex. cu ghilimelele de rigoare…daca doi militari cu aceeiasi functie,grad,vechime,acelasi loc de munca si o vechime egala de 30 de ani ce conteaza ca unul are varsta de 50 ani si celalalt 60 de ani…au servit patria acelasi numar de ani deci trebuie sa aiba pensii egale…nu putem pune in discutie ca a lucrat ca civil si a venit in sistem mai tarziu deoarece o persoana civila ii trebuie 60 de ani sa lucre zi la zi sa se apropie de pensia unui militar…nu? deci cade ca a lucrat civil si a venit mai tarziu ca mil;itar…cei care au iesit la pensie dupa legea veche nu vad ce mai vreau pentru ca va pot da mii de exemple care arata ca au pensii mai mari decat cei care vreau sa iese acum cu vechime mult mai mare iar daca doi militari,unul iesit cu legea veche are pensia mai mare cu mult fata de unul care are aceiasi vechime si ar vrea sa iese acum…daca se doreste sa se schimbe ceva ar fi si singurul punct fierbinte modalitatea de impartire a punctajului pentru ca pe fiecare ,,il doare,, cuantumul pensiei cat mai are de trait si poate beneficia…nu? sper ca nu supar pe nimeni mai ales pe cei care au iesit la pensie cu legea veche si cu ordonanta si nici nu au avut varsta pensionari complecte.

Thumb up 0 Thumb down 0 (0)

• După cum presupun că știți pensiile anterior stabilite prin Legea nr. 164/2001 au fost RECALCULATE conform procedurii actuale prevăzute de Legea nr. 263/2010. Din câte cunosc (și vă pot oferi exxemple, nominal) pensiile pentru cei din sistemul penitenciar au crescut. Faptul că personalul sistemului este încadrat în condiții speciale de muncă (fosta grupa a I-a) acordă un spor la cuantumul punctajului/ pensiei, lucru care avantajează personalul din sistem. Evident că sunt nemulțumiri și ca orice lege și aceasta poate suferii îmbunătățiri, însă, nu cred că la nivelul unității are vreun sens să discutăm modificări legislative.

Thumb up 0 Thumb down 0 (0)