Acțiuni în instanță

Pentru că legislația salarială din ultimii ani ne-a afectat serios în sensul pierderii unor drepturi S.N.L.P. a luat decizia de a acționa în instanță administrația, pentru a recupera unele drepturi.
Astfel, la nivelul filialei Giurgiu un număr de peste 50 de membri SNLP, absolvenți ai instituțiilor de învățământ superior după data de 01.01.2010 (dată de la care nu se mai acordă sporul), au fost înscriși pe lista de solicitanți ce urmează a fi depusă la instanță în cel mai scurt timp posibil în încercarea de a obține sentința prin care și aceștia să beneficieze de sporul amintit.
În prima săptămână la lunii octombrie vom avea întâlnirea cu avocatul pentru a stabili ultimele detalii după care urmează judecata.
Costul per membru de sindicat este unul redus, aproape simbolic, dat fiind numărul mare de petenți strânși laolaltă de Filiala Giurgiu a SNLP, acesta fiind unul din avantajele de a fi membru al unei organizații sindicale.
Ne bucurăm de asemenea că cei implicați în această acțiune și-au înțeles interesul și au reacționat imediat.

La nivel central BEx al SNLP a hotărât acționarea în instanță a administrației pentru recuperarea premiului anual (al 13-lea salariu) aferent anului 2010. Există deja sentințe ale instanțelor de judecată referitoare la această solicitare pentru angajați din poliție sau magistrați.
Este adevărat și faptul că procurorul general a înaintat un recurs în interesul legii prin care să se blocheze astfel de sentințe, însă, considerăm că este oportun să încercăm și recuperarea acestui drept.
Având în vedere că această acțiune privește tot personalul aflat în plată în anul 2010, procesul nu implică niciun cost pentru membrii SNLP.
Deja am înaintat conducerii unității o solicitare (plângere prealabilă) ce este necesară în instanță urmând ca ceilalți pași să-i parcurgem foarte rapid în perioadă următoare existând riscul să depășim termenul de 3 ani care duce la prescripția dreptului.