Consiliul de Conducere – 13.11.2013

Ieri, 13.11.2013, începând cu ora 13.00 a avut loc şedinţa Consiliului de Conducere al unităţii la care, din partea Filialei Giurgiu a SNLP a participat vicepreşedintele Daniel Manea şi membrii Cătălin Ghizdăreanu şi Şerban Cristescu (conducători auto).

Ordinea de zi şi discuţiile purtate se pot rezuma, astfel:
            1. Evoluţia consumurilor la utilităţi şi analiza resurselor financiare – faţă de aceeaşi perioadă a anului 2012 unele consumuri au scăzut altele au crescut în funcţie de starea vremii însă, per total situaţia este aproximativ la fel. Vis-a-vis de necesarul pentru salarii s-a confirmat faptul că nu vor fi probleme în luna decembrie 2013 dar la întrebarea legată de decontarea facturilor de la ochelari răspunsul a fost unul evaziv. Avem însă informaţii că la nivelul lunii viitoare vor fi achitate. S-a deschis o discuţie despre proiectul de buget pentru anul viitor, ocazie cu care am solicitat foarte ferm şi o vom face şi în scris ca în proiect să fie prevăzute sumele stipulate în Acordul Colectiv pentru îmbunătăţirea condiţiilor de muncă ale angajaţilor.

2. Plan de măsuri pentru prevenirea introducerii obiectelor interzise – a fost prezentat pe larg planul şi s-au punctat unele aspecte. Nu intrăm în amănunte deoarece conţine şi elemente pe care le considerăm cu caracter intern şi despre care aţi luat cunoştinţă deja. Punctăm doar faptul că s-a considerat absolut necesar ?! ca unul din şoferii aflaţi în serviciu să execute „patrulă” în parcarea unităţii. Considerăm această măsură inoportună şi în afara cadrului normal de desfăşurare a activităţilor profesionale specifice categoriei de angajaţi vizaţi (conducători auto).
Faptul că la acest moment se consideră că numărul de şoferi din unitate este mare nu trebuie tratat ca o vină a acestora şi mai degrabă ar trebui să se repartizeze sarcini de serviciu în directă legătură cu postul pe care sunt încadraţi la nivelul unităţii. Întrebarea noastră firească este următoarea: dacă la un anume moment numărul de şoferi din unitate va fi insuficient pentru asigurarea misiunilor, colegi din alte compartimente ar fi distribuiţi să-i sprijine ?
SNLP a iniţiat demersuri pentru a rezolva situaţia pe cale amiabilă prin dialog între membrii de sindicat şi conducerea unităţii (în cadrul şedinţei Consiliului de Conducere, în zilele următoare între colectivul de conducători auto şi conducerea unităţii şi ulterior, prin apelarea la sprijinul Conducerii organizaţiei sindicale centrale).

3. Analiză solicitări acordare concediu de studii – au fost discutate un număr de 13 solicitări de acordare a concediului de studii conform H.G. nr. 1946/2004 acestea fiind aprobate fără probleme.

4. Analiză solicitare schimbare loc de muncă – a fost discutată o solicitare de schimbare a locului de muncă, prin DZU, din sectorul operativ în sectorul administrativ bazată pe motive medicale. Urmează a fi analizată de conducerea unităţii în perioada următoare.

5. Situaţia reverificării chiriilor – activitatea nu s-a desfăşurat deoarece nu a existat o procedură de reverificare. S-a dispus redactarea unei proceduri în 2 săptămâni.

6. Constituire comisie de disciplină f.p.s.s. – la data de 10.12.2013 expiră mandatul comisiei. S-a conturat noua comisie astfel: preşedinte titular – Neagu Vasile, supleant – Bealcu Florin, membrii titulari desemnaţi de director – Orzan Florin şi Burcea Petrică, supleanţi Geantă Giorgian şi Stan Florin.
Din partea organizaţiei sindicale reprezentative SNLP au fost desemnaţi următorii: membrii titulari – Duţă Gelu şi Bolocan Daniel, membrii supleanţi – Georgescu Emilian şi Manea Daniel.
De menţionat că a existat o mică problemă la nominalizarea secretarilor deoarece directorul unităţii l-a nominalizat pe colegul Bolocan Daniel la care însă s-a renunţat ca urmare a desemnării acestuia de către SNLP. Desemnarea secretarilor a rămas aşadar în aşteptare.

7. Reamenajare spaţiu atelier tâmplărie – se intenţionează recompartimentarea şi amenajarea spaţiului de la etajul atelierului de tâmplărie pentru a se crea mai multe spaţii de depozitare sau folosire în interesul unităţii.

8. Diverse – s-a stabilit data de 25.11.2013 pentru instructajul evaluatorilor, s-a discutat despre faptul că foarte multe infochioşcuri au devenit nefuncţionale, s-a pus în discuţie trecerea la încălzire pe gaz la blocul MUV 5 şi au avut loc alte discuţii.

2 comentarii la “Consiliul de Conducere – 13.11.2013

1. Domnilor,de ce in toate puscariile din tara asta sunt paturi la conducatorii auto,nu pt dormit,dar e normal sa nu stai in fund toata noaptea pe un scaun,iar la 6 dimineata sa pleci in cursa si sa te intorci cine stie cand… La Gr. unii fac legea cum vor ei si dau ordine in functie de rudenii…,sau in functie de ce varsa unii din gusa…,stiu ei de cine e vorba,sa nu dam exemple… De ce la Gr. Conducatorii auto sunt trimisi la paza Gradina,paza Foisor,paza Arest,la Recalcularea pensiilor (experti financiari)…si mai nou…,la paza parcarii… Oare suntem ca pe timpul lui Ceausescu un fel de policalificati…??? Sau oare la Gr. nu se respecta legea ?? Parca avem fiecare compartiment un carnet al postului cu sarcini clare scrise…! Cine raspunde pt ordinele date fara semnatura si in functie de orgoliile si ambitia unora ??? Sa nu ne sapam groapa singuri domnilor…!

Thumb up 1 Thumb down 0 (+1)

• Pentru că se încearcă diverite soluții pentru ca lucrurile să meargă bine fără a se gândi că prin astfel de măsuri se depășește cadrul normal al desfășurării activității. Repet, se încearcă. Ține de noi ca organizație sindicală se ne opunem și apreciez reacția conducătorilor auto. Am solicitat ca luni, 18.11.2013 să aibă loc o întâlnire între directorul unității și directorul adjunct DEA pe de o parte și colectivul de conducători auto și conducerea filialei de cealaltă parte. Ne vom expune punctul de vedere și cred că vom rezolva situația. Despre asumarea unor dispoziții…ce pot spune, se asumă până apare necazul apoi…nu mai știm cine este responsabil. Este foarte important să formăm o echipa și să ne susținem punctele de vedere de aceea mă aștept ca luni să avem o prezență mare în sală.

Thumb up 1 Thumb down 0 (+1)