Despre achiziţii sindicale

Am aflat la câteva minute după super şedinţa de dimineaţă premergătoare tragerii că domnul director a afirmat o bună colaborare cu SNLP şi subsemnatul. De asemenea dânsul a comunicat celor prezenţi că uneori organizaţia sindicală participă la achiziţia unor materiale necesare bunei desfăşurări activităţii profesionale.
Adevărat până la un punct şi cu unele precizări:
Filiala Giurgiu a SNLP a intervenit şi a făcut unele achiziţii la solicitarea unor membrii şi în folosul personalului unităţii (staţii RTP, cameră video – acum 3-4 ani, frigider PC 2, aer condiţionat PC1, PC2 şi 2 PP şi multe alte lucruri).
Tot la solicitarea unui membru SNLP s-a analizat şi oportunitatea cumpărării unui aparat de detectare semnal GSM. Am crezut că acesta va folosi angajaţilor unităţii însă, urmare a discuţiei din data de 01.11.2013 din cadrul Comitetului de Filială s-a stabilit ca acest gen de achiziţii să fie redus la minimum iar în legătură cu aparatul de detectare semnal GSM s-a hotărât, motivat de faptul că nu ajută în mod direct personalul unităţii, să nu fie achiziţionat de SNLP.
Am considerat necesar să respectăm hotărârea acesta şi nu am avut ocazia să informăm conducerea despre decizia noastră. Din această pricină anunţul directorului referitor la aparat este tardiv şi inoportun.
Ştiu că acest lucru contează pentru membrii SNLP din sectorul operativ şi de aceea sunt foarte clar: din acest moment vom fi foarte atenţi ca achiziţiile făcute din contul nostru să nu fie împotriva membrilor. Mă refer acum şi la informaţiile cum că acea cameră video cumpărată acum 3-4 ani de SNLP este folosită în acest moment pentru a se filma presupusele abateri disciplinare ale angajaţilor situaţie ingrată pentru cei din banii cărora a fost achiziţionată.
Conform pct. 16 din Actul adiţional nr. 4 la Acordul Colectiv privind raporturile de serviciu înregistrat cu nr. 70361/2010 la ANP se prevede constituirea unui fond de 15% din bugetul anual al ANP cu destinaţia îmbunătăţirii condiţiilor de muncă ale angajaţilor. Suntem curioşi şi vom solicita să se pună la dispoziţia noastră modul de constituire şi de cheltuire la nivelul unităţii a sumelor respective.
SNLP a dat dovadă suficient până acum de colaborare cu conducerea unităţii în folosul angajaţilor, este rândul instituţiei să demonstreze acelaşi lucru.
Sper să nu vă lăsaţi înşelaţi de aparenţe şi să înţelegeţi că mesajul transmis de noi prin intermediul reprezentanţilor voştri este cel real şi va fi respectat.