Activitate sindicală

Așa cum ne-a propus pentru acest an, am intesificăm activitatea sindicală iar acest lucru a fost deja constatat de majoritatea membrilor. Tocmai de aceea numărul colegilor care aleg să ne fie alături crește lunar. Activitatea și acțiunile noastre sunt vizibile și au efectul scontat.
Comitetul de Filială se întruneşte cel puţin lunar, întâlnirile cu conducerea au luat altă formă, mai concisă şi mai eficientă, numărul membrilor care apelează la sprijinul conducerii filialei creşte iar oamenii au început să-şi spună problemele profesionale cu care se confruntă pentru că au înţeles că facem tot posibilul pentru soluţionarea lor.
Sâmbătă, 22.02.2014, subsemnatul împreună cu Eugen Petcu, vicepreşedinte ne-am prezentat în unitate pentru câteva ore bune (11.15-14.15) să stăm de vorbă cu colegii noştrii despre condiţiile în care lucrează, volumul de muncă, problemele reale şi la faţa locului. Am avut mulţumirea că am discutat cu mulţi dintre colegii aflaţi în serviciu iar aceştia au punctat clar aspectele negative şi au înţeles că zvonistica din ultima perioadă nu mai poate influenţa convingerile şi constatările pozitive pe care le au. Deasemenea au fost informaţi cu privire la acţiunile SNLP recente şi viitoare (procese, solicitări, informări către conducere). Ne-au spus că lucrurile încep să se mişte şi acest lucru este îmbucurător, că prin comunicare şi colaborare reuşim să rezolvăm probleme.
Toate solicitările SNLP sunt controlate sub aspectul urmăririi soluţionării lor în termenele stabilite.

O altă consecinţă a implicării active a conducerii Filialei Giurgiu a SNLP în activitatea sindicală o reprezintă participarea subsemnatului, luni 24.02.2014 la şedinţa Biroului executiv lărgit al SNLP ce are loc la sediul Federaţiei Publisind, ocazie cu care ne vom arăta disponibilitatea de a participa activ la găsirea unor soluţii care să îmbunătăţească activitatea membrilor (condiţii de muncă, acordare de drepturi, protecţie, etc.). Este pentru a II-a oară când voi participa la asemenea şedinţă şi mi-am propus să răspund pozitiv invitaţiilor viitoare.

Un comentariu la “Activitate sindicală