Bugetul ANP 2014

Unul din subiectele principale la acest moment este și bugetul sistemului penitenciar care pare în opinia unora “îndestulător” iar în percepția altora mai mic și de neajuns până la finele anului. În calitate de reprezentant SNLP am participat astăzi după amiază la un livemeeting organizat de ANP la presiunea și intervenția repetată și justificată a SNLP cu directorii de unități și directorii adjuncți EA.
Reprezentanți sindicali au fost invitați pentru transparență și intervenție (lucru de care 2 colegi, lideri SNLP la Dr. Tr. Severin și Galați au profitat pe deplin pentru a sesiza din teritoriu problemele cu care ne confruntăm).
Aveți mai jos unele clarificări făcute de lideri ai SNLP:

In urma presiunilor facute de SNLP, ANP a convocat o sedinta incepand cu ora 9,00. SNLP a fost reprezentat de Adrian Neagoe si Florin Stoica. Aveti mai jos un rezumat al discutiilor. Urmeaza ca de la ora 14,30 sa se realizeze o dezbatere tip videoconferinta cu toate unitatile inclusiv cu liderii sindicali. SNLP isi mentine solicitarea de anulare a adresei 20654/10.02.2014 si de corectare a situatiei bugetare.
ATENTIE: contrar estimarii initiale plina de optimism a DEA ANP, deficitul de 2 mil de lei a crescut de 13 ori (!!!) dupa centralizarea datelor din unitati. A se vedea nota de informare de mai jos. SNLP apreciaza ca unitatile ar trebui sa-si spuna mai ferm punctul de vedere si nu sa isi asume cu capul plecat erorile facute de ANP la constructia bugetului si la repartizarea acestuia, precum si in instructiunile trimise, prin care se incearca o plasare a raspunderii asupra unitatilor.
Liderii SNLP vor continua sa ceara anularea deja celebrei adrese susmentionate, pe care o atasam, precum si acordarea integrala a drepturilor personalului, fara sa accepte solutii surogat de tipul intreruperii deciziilor de mentinere in activitate a celor care au indeplinit conditiile de pensionare, neplata gradatiilor, anularea imputernicirilor sau alte astfel de modalitati absurde de reglare a unei situatii care trebuie asumata si rezolvata de cei care au creat-o !

Stefan Teoroc
Presedinte SNLP

Presedinte FSAPAS PUBLISIND
______________________________________________________________________

Ca urmare a discutiei de astazi privind adresa/ bugetul:
Dupa centralizare date de la unitati exista un deficit de 25.000 (reprezinta cam ½ lunã salarii)

Avand in vedere ca estimarile au fost facute pe maxim (pontaje full) aprox 10.000 ar fi din aplicarea exacta.
Raman 15000 deficit in continuare.
Posibilitati de acoperire deficit:
1.       Rectificare bugetara:
a.       Solicitare si obtinere de fonduri
b.      Transferuri de la alte titluri (posibil chiar utilizare rezerva de 10%)
c.       Diminuare investitii
2.       Guvernul prevede reducerea contributiilor pt angajator din iunie, ceea ce ar duce la diminuarea deficitului (cam 15.000 )
3.       In ultima masura, se vor plati cu intarziere contributiile la stat pt luna decembrie (e drept ca asta atrage penalitati)
Solutii ar fi.
Am insistat pentru anularea deciziei, ANP a fost de acord cu emiterea altei adrese, in care confiramrea unitatilor sa fie doar pe fondurile pe care le au. Pentru deficit anp va spune ca a identificat fonduriel.

Adresa ne va fi data sa o vedem si sa ne dam acordul.
La video conferinta se va pune accentul pe decontarea drepturilor personalului si evitarea situatiilor de economisire de aici !

Adrian NEAGOE
Vicepresedinte S.N.L.P.