Consiliul de Conducere 19.02.2014

In data de 19.02.2014, a avut loc consiliu de conducere, din partea SNLP a participat  subsemnatul. In mare pe ordinea de zi au fost probleme legate de operativ  prezentate de Dir. Adj. Muscalu Florentin.
Prima  problema dezbatuta a fost in legatura cu spatiul legal de cazare, 4mp, unde un ppl. a castigat in instant acest drept, in acest moment acest lucru este posibil nr. de ppl. fiind mai mic decat de obicei.
La punctul doi s-a prezentat siguranta locului de detentie, unde prioritară este siguranta personalului, dna. Zmeu cere stabilirea unor prioritati pentru reparatii.
Dl. Muscalu a solicitat achizitionarea de lacate care sa se descuie cu o singura cheie, pentru vizete, directorul stabilim termenul de 05.03.14 pentru repararea vizetelor, daca nu se pot repara sa se achizitioneze lacate, se cere o mai mare implicare a gospodarilor in activitatea de supraveghere.
Dl. Muscalu aduce la cunostinta date despre inmultirea  petitiilor si a corespondentei din partea ppl. cu instantele de judecata, fapt cea a dus la repartizarea  unui agent in compartimentul evidenta ppl.
Referitor la planul de masuri privind prevenirea introducerii de obiecte interzise implementat in unitate, acesta a fost benefic, fapt ce a a condus la descoperirea de obiecte interzise, unele descoperite asupra persoanelor care urmau sa intre in sectorul de detentie.
In ceea ce priveste analiza starii de sanatate a cadrelor, unele cu probleme mai grave, se va face o reevaluare in luna martie pentru 20 de fpss.
Se incearca sa se incheie un contract cu un medic specialist (medicina muncii),  unde sa se obtina mai multe avantaje pentru cadre.
O problema majora este legata de centrala termica, care de o perioada de timp functioneaza doar pentru a se prepara hrana ppl, fiind defecta, principala cauza este calitatea combustibilului, se va face o analiza de laborator pentru a identifica problema, acesta este livrat cu raport de calitate, dar nu da rezultatele asteptate, pompele de la centrală fiind defecte, este necesară schimbarea lor lunară, furnizorul de CLU, obligandu-se sa le cumpere el. Se pare ca se incearca ca la anul sa functionam pe gaze, pana acum discutiile cu firmele si factorii de decizie sunt pe calea cea buna.
Vor fi publicate în vederea procedurii de schimbare din funcție 5 funcții, una este de agent secretariat arhiva, doua la evidenta ppl, doua la regim penitenciar.
Amanunte despre acestea se vor afisa la avizierul unitatii prin grija BRUFP.
Doi ofiteri cu funcții de conducere au solicitat schimbarea din funcție vizând postul de șef birou RUFP. Urmează a fi solicitată opinia conducerii ANP conform unei adrese din martie 2013.
Un agent solicita apartament in bloc Muv, in acest moment nefiind liber nici un apartament, se are in vedere pe viitoar, daca va renunta cineva.
La capitolul diverse dna. Zmeu a adus in discutie bugetul insuficient la Giurgiu cu un minus de 444 mii lei, cu toate acestea, în urma consultării cu liderul SNLP, drepturile privind gradatiile, avansarile, etc. vor fi puse in plata de luna viitoare.
Pe viitor se incearca prezentarea unui plan de achizitii pentru produsele ppl, la penit. Giurgiu, care va fi discutat in CC.
Dl. Stanica informează membrii CC ca incepand cu 01.03.14, activitatea echipei de perchezitie se suspenda, pentru o perioada de doua luni.
Suntem si noi curiosi sa vedem cum vom sta peste doua luni la capitolul obiecte interzise, de mentionat ca pana acum aceasta echipa a avut rezultate bune.
In rest suntem si vom fi atenti, in ceea ce priveste transparenta deciziilor in sistemul penitenciar.

  Gheorghe-Eugen Petcu
Vicepresedinte Filiala Penitenciar Giurgiu a S.N.L.P.

Comentarii închise.