După bilanț…

Vineri a avut loc bilanțul. A fost o prezență acceptabilă și un bilanț normal. “Avem rezultate, avem probleme, le cunoaștem și încercăm să le rezolvăm” cam așa sună mereu. De data asta însă, starea de spirit a colegilor a fost una care trebuie să-i facă pe factorii de decizie să înțeleagă faptul că lucrurile nu merg bine pentru personal. Merg foarte prost: volum de muncă, exagerat, imposibil de realizat, muncă fără respiro, stres permanent cauzat de p.p.l. și de legislație, neîncredere în munca oamenilor, mutări între structuri și pe posturi, demotivare cauzată de salariile mici și de lipsa recompenselor și multe alte motive.
Oamenii s-au ridicat și și-au spus păsul apăsat să se înțeleagă bine că trebuie făcut ceva. Mai erau mulți alții care ar fi avut câte ceva de spus însă o să fie ocazia și timpul pentru toți.
S.N.L.P., prin liderii săi a atras atenția asupra unor probleme grave cu care ne confruntăm dar care se pot rezolva prin dialog, înțelegere și colaborare. De ceva timp acestea au lipsit în relația dintre conducere și SNLP.
După cum au auzit cei prezenți în sală S.N.L.P. și-a exprimat clar disponibilitatea la dialog social și colaborare pentru a evidenția problemele membrilor și personalului unității precum și pentru a oferi sprijin în vederea rezolvării lor.
Ne putem adapta acțiunile sindicale pentru protecția și sprijinul membrilor și în condițiile cu care ne confruntăm de 3 săptămâni (lipsă comunicare cu conducerea) însă nu considerăm că este în interesul nimănui să facem lucrul asta.
Tocmai de aceea cred că directorul unității a înțeles mesajul SNLP care solicita dialog și înțelegere la problemele cu care colegii se confruntă în special în sectorul operativ.
Drept urmare a celor discutate la bilanț și directorul unității a făcut pasul spre dialog exprimându-și intenția de a colabora cu SNLP ca sindicat reprezentativ la nivelul unității, în interesul personalului și al instituției.
Așteptăm să vedem cu adevărat interesul pe care îl acordă rezolvării problemelor existente de mai mult timp în unitate. Putem înțelege presiunea la care și conducerea este supusă permanent dinspre ANP sau MJ pentru indeplinirea anumitor obiective sau desfășurarea activității fără probleme însă, este alegerea dânșilor de a se afla în funcții cu așa responsabilitate iar obligația noastră este să sesizăm anumite aspecte și să solicităm rezolvarea lor.
Pentru data de 17.02.2014 ne-am propus să avem întâlnirea lunară între SNLP și conducerea unității, tema ședinței urmând a fi activitatea agenților supraveghetori.
Vom solicita punctual rezolvarea anumitor aspecte din activitatea de supraveghere de aceea vă rugăm pe cei interesați să vă adresați conducerii filialei pentru centralizarea acestora.
Cum însă vremea vorbelor a trecut, SNLP v-a solicita în scris rezolvarea situațiilor negative care apar în activitatea desfășurată în unitate.
Cu ocazia ședinței Comitetului de Filială ce se organizează lunar vom analiza problemele transmise prin reprezentanții voștrii și vom stabili calea de urmat pentru soluționare.
Ca și concluzie solicităm conducerii mai multă înțelegere față de personalul care muncește pe brânci pentru că noi, SNLP, vom avea de acum mai puțină înțelegere față de conducere decât am avut până acum.

Un comentariu la “După bilanț…

1. Asa cum scrie în articolul de mai sus vremeaa vorbelor a trecut,de aceea cred că ar trebui sa înceapă vremea când deficienţele apărute în timpul serviciului să fie aduse la cunostinţa copnducerii in formă scrisă de fiecare angajat al unităţii.SNLP va continua sa fie prezent la masa discuţiilor cu conducerea pentru rezolvarea problemelor,dar prin sesizări scrise din partea fiecăruia ajutaţi la rezolvarea acestor probleme.Cred că perioada in care totul se limita la discuţii pe la colţuri făra sa spunem fiecare ce ne doare in faţa factorilor de decizie a trecut.Timpul când mai credeam în promisiuni şi asteptam sa se si indeplinească făra să facem nici un demers fiecare în parte a trecut şi el.Scriind ce ne doare o sa reuşim sa facem factorii de condcucere să inţeleagă problemele cu care ne confruntăm şi ca acestea trebuiesc rezolvate.Ştiu că ne-am saturat cu toţii sa se spună de fiecare dată că se cunosc problemele, dar noi sa nu simţim nici o schimbare in bine.

Thumb up 14 Thumb down 0 (+14)