Comitet de Filială – 19.03.2014

Miercuri, începând cu ora 14.00 a avut loc ședința lunară a Comitetului de Filială la care au participat 17 membri SNLP, cărora le mulțumesc pentru participare și implicare.

Membrii comitetului au fost informați cu privire la acțiunile permanente ale conducerii filialei prin care încercăm să detensionăm situația din unitate.
SNLP a luat deja act de starea de spirit pe care angajații unității o au la acest moment și de alte aspecte pe care le considerăm că depășesc cadrul în care trebuie să ne desfășurăm activitatea.

Tocmai de aceea, în perioada imediat următoare Filiala Giurgiu a SNLP își va exprima public reacția la presiunea la care membrii SNLP și nu numai sunt supuși.

Informațiile care ajung la noi din toate structurile care îşi desfăşoară activitatea în unitate, ne fac să credem că acțiunile împotriva personalului sau intensificat nejustificat și fără a se mai ține cont de dialogul social sau de condițiile în care ne desfășurăm activitatea.

Interesul față de problemele cu care angajații unității se confruntă este doar superficial și de fațadă, fără o implicare activă a conducerii unității care în ultima perioadă a preferat să intimideze a anumite persoane prin acțiuni de tip “pumn în masă/ birou” (coala albă, operațiunea check-in, etc). Regretăm situația la care s-a ajuns și din păcate constatăm că dialogul cu care ne obișnuisem a dispărut (chiar dacă și atunci unele probleme rămâneau nerezolvate).

Membrii Comitetului de Filială au fost informați despre cum a decurs analiza privind soluționarea problemelor ridicate luna trecută, în legătură cu activitatea supraveghetorilor și așa cum puteți citi în articolul precedent, semnat de Daniel Manea, vicepreședinte SNLP Giurgiu, din cele 9 solicitări scrise și motivate respective explicate verbal în data de 17.02.2014 aproape niciuna nu a fost rezolvată fapt ce ne dă dreptul să credem că interesul față de oameni este … mic de tot.

S-a discutat de asemenea despre amenajarea parcării de la terenul de fotbal urmând să analizăm cea mai ieftină și bună soluție în perioada următoare. Deja împreună cu Eugen Petcu am identificat câteva soluții despre care membrii Comitetului de Filială vor fi informați și ulterior vom adopta măsura cea mai potrivită.

De asemenea, s-au discutat câteva solicitări ale SNLP adresate conducerii unităţii la care răspunsul a fost evaziv sau pe lângă întrebare. La unele dintre ele deja s-a revenit şi aşteptăm un alt răspuns. Se constată din ce în ce mai clar că solicitările nu sunt luate în serios şi primim răspunsuri doar că aşa prevede legislaţia lucru care deranjează întreaga organizaţie.

S-a stabilit cu această ocazie să se redacteze alte câteva solicitări ca urmare a problemelor ridicate în şedinţa de miercuri, astfel:

• Solicitare ca orice declaraţie luată unei persoane condamnate să fie semnată de persoana desemnată să cerceteze un anumit caz (comisie de disciplină fpss) deoarece s-a constatat că în dosare apar declaraţii luate de personae care nu sunt abilitate.
  • Colegii din cadrul structurii de însoţire au afirmat că soluţia ca ei să înlocuiască sau să suplinească agenţii supraveghetori este neaplicabilă şi urmează să motivăm în scris acest lucru.
  • Transmiterea unei propuneri scrise de clarificare a problemei creditării p.c. deoarece se constată o sincopă neasumată de factorii de decizie.
  • Montarea unor cititoare pentru deschiderea uşilor pe secţiile de tronsonare pentru facilitarea accesului.
  • Stabilirea şi asumarea unor alte responsabilităţi pe care nu le putem exemplifica datorită aceluiaşi character confidenţial şi operativ, însă, despre care vă puteţi interesa la cei care au participat la şedinţă.

Ca urmare a participării mele la câteva şedinţe ale comisiei de disciplină am constatat, şi nu sunt singurul, că acestea sunt disturbate de anumite intervenţii prin care se încercă forţarea sancţiunii disciplinare. Vis-a-vis de aceste aspecte SNLP îşi va exprima poziţia, motivată, către directorul unităţii, preşedintele comisiei de disciplină şi ANP deoarece tolerarea unei astfel de situaţii este inacceptabilă.

Cu toate că problemele de serviciu la acest moment şi starea de spirit este una delicată considerăm că nu trebuie să renunţăm la activităţile specifice unei organizaţii sindicale şi încercăm în paralel să organizăm câteva competiţii sportive:

• Tenis de masă – pavilion administrativ aprilie
  • Fotbal-tenis – teren tenis (aprilie/ mai, după reabilitare)
  • Tenis de câmp – teren tenis (aprilie/ mai, după reabilitare)
  • Minifotbal – (aprilie-mai, Parcul Elevilor sau Coco)