Reacții SNLP în Unitate

Astăzi au fost înaintate conducerii unității 3 adrese prin care ne exprimăm dezacordul și contestăm măsurile luate în ultima perioadă.
În legătură cu dispoziția ca personalul din cadrul sectorului Reintegrare Socială să poarte obligatoriu uniforma de serviciu pe timpul programului. Am motivat solicitarea de revocare a dispoziției verbale și pentru că domnul director a avut timpul necesar am primit și răspunsul, evident negativ.
Ne așteptam la acest răspuns deoarece considerăm măsura (și avem motive clare) ca fiind una de replică la îndrăzneala unor membrii de a sesiza conducerii filialei anumite aspecte negative. Nu căutăm scandal dar din păcate suportăm din ce în ce mai greu provocările la care suntem supuși.

O altă adresă exprimă nemulțumirea SNLP vis-a-vis de modul în care s-au luat anumite măsuri în legătură cu montarea unor camere video de supraveghere pe 4 secții de deținere. Măsurile complementare ne fac suspicioși referitor la scopul instalării.

Cea de a III-a adresă face referire la modul în care un membru al comisiei de disciplină înțelege să-și exercite atribuțiile. Solicitarea SNLP de a fi înlocuit este temeinic fundamentată și poate fi probată cu martori. Așteptăm răspunsul negativ al directorului unității pentru a putea formula o reacție pe măsură.

Cele 3 adrese sunt postate la avizierul SNLP din PC 1 deoarece am preferat să ne spălăm rufele în familie, fără publicitate. Cei interesați le pot vizualiza acolo.

Am auzit că agenții supraveghetori au înțeles mesajul că activitatea lor nu este cunoscută conducerii unității și au procedat la înaintarea în scris a unor note de informare. Toți cei care doresc să procedeze în acest fel o pot face altfel ne vom lovi de afirmații tip “ai spus ce te doare și nu te-am ajutat ?”.

P.S. Titlul articolului este un joc de cuvinte și are legătură directă cu fotografia postată cu sprijinul unei colege.

4 comentarii la “Reacții SNLP în Unitate

• Cred că imaginea este foarte inspirată și îi mulțumesc colegei care mi-a recomandat-o. Titlul se leagă iar oamenii au înțeles că este unul din acele momente în care trebuie să strângem rândurile. Din păcate motivul este unul nejustificat, ar fi fost frumos să fim uniți pur și simplu pentru că suntem o familie nu pentru că am ajuns să fim intimidați și amenințați.

Thumb up 1 Thumb down 0 (+1)

1. nu inteleg motivul pentru care colegilor de la reintegrare le este rusine de uniforma noastra…..este mai bine civil?noi suntem mai “altfel” daca o purtam?oare daca noi cei de la paza purtam uniforma zi de zi iar cei de la reintegrare doar la bilant se justifica aceeasi suma pentru echipare?eu personal am folosit mai des uniforma,automat luand mai putini bani si fiind nevoit sa imi iau mai multe articole de imbracaminte……si mai putini bani.inteleg pozitia sindicatului care ar trebui sa isi apere toti membrii dar ce ar fi de aparat in aceasta speta?daca eu de maine as dori sa vin la serviciu civil mi s-ar pune in fata argumentul ca intru in contact cu detinutii…..cati colegi de la reintegrare nu intra in contact cu detinutii?eu cred ca niciunul……

Thumb up 3 Thumb down 0 (+3)

• Ai argumentat destul de bine Catalin pana la un punct. Colegii de la Reintegrare invocă recomandările structurii de specialitate din ANP care spun că portul uniformei de serviciu (aproape militara) crează o barieră în comunicarea cu ppl deoarece interacțiunea pe care specialiștii din sectorul respectiv o au cu ppl este de altă natură decât cea a colegilor din operativ. dacă la operativ se cere autoritate de la reintegrare se așteaptă rezultate în munca de reinserție socială și astea pot fi obținute prin apropiere nu prin autoritate. Cam despre asta e vorba. Mulțumesc pentru comentariu.

Thumb up 2 Thumb down 2 (0)