Target: +70 posturi

Titlul sintetizează acțiunile susținute și dezvoltate pe mai multe planuri ale filialei Giurgiu a S.N.L.P.
Este lesne de înțeles că la acest moment nimic nu este mai important decât îndeplinirea obiectivului propus: suplimentarea statului de organizare al unității cu minimum 70 de posturi.
Este un obiectiv rezonabil și facem tot ce ține de noi, ca organizație sindicală reprezentativă în unitate să atingem această țintă.
Deficitul de personal este resimțit în activitate de către cei care acumulează peste 200-250 de ore suplimentare sau restanțe de peste 30 de zile de concediu de odihnă pentru anul precedent sau acumulează un stress profesional major pentru că nu mai știu cum să-și ducă la îndeplinire în termen sarcinile de serviciu.
Și totuși, în ultima perioadă credem că siguranța angajaților (integritatea personală sau chiar viața) este argumentul care ne împinge să punem obiectivul pe primul loc și să ne luptăm pentru realizarea lui.
S.N.L.P a înțeles acum ceva timp că deficitul de personal devine problema numărul 1 pentru sistemul penitenciar și a procedat în consecință. În anul 2014 printr-un proiect de amploare, derulat cu fonduri norvegiene, s-au stabilit norme care ulterior au scos la iveală necesarul real de personal din fiecare unitate.
Acum standardizarea este acceptată și folosește ca argument în susținerea suplimentării posturilor din sistemul penitenciar.
Promisiunea premierului are sorți de realizare și peste un timp (estimăm 1-2 luni) se poate întâmpla ca sistemul să primească o infuzie de 1000 de posturi.
De aici trecem la problematica locală și vă reamintim demersurile unității către ANP de suplimentare a statului de organizare.
S.N.L.P. Filiala Giurgiu, în interesul membrilor pe care îi reprezintă, a ales să sprijine conducerea unității și s-a adresat domnului deputat Andrei Alexandru. După vizita acestuia la Penitenciarul Giurgiu, am reținut câteva promisiuni (nu electorale): o nouă vizită în unitate a parlamentarului însoțit de colegii din comisia de apărare, ordine publică și siguranță națională, o interpelare în parlament la adresa ministrului justiției pe tema deficitului de personal din Penitenciarul Giurgiu și lipsa unor dotări importante (sistem integrat de pază și supraveghere video, autospeciale, aparat cu raze X, poligon de tragere) și o discuție cu directorul general cu aceleași subiecte. Problematica ridicată la data de 10.07.2017 într-o ședință la sediul unității a fost reinterată la întâlnirea subsemnatului cu domnul deputat în data de 11.09.2017.
La data de 06.09.2017, m-am deplasat la sediul ANP unde în prezența liderului S.N.L.P. Ștefan Teoroc, am avut o discuție cu directorul general iar ulterior cu directorul D.S.D.R.P. în care temele de discuție principale au vizat aceleași subiecte.
Pe scurt, considerăm că suplimentarea cu un minimum de 70 de posturi ne aduce în situația ca peste aproximativ 18 luni să începem să simțim efectele benefice și legale ale unui colectiv dimensionat aproape de standardele agreate cu ANP la jumatatea anului precedent.