Interpelare parlamentară – deficit de personal la Penitenciarul Giurgiu

Marți, 03.10.2017 în jurul orei 17.00 domnul deputat Andrei Alexandru-Ioan a urcat la tribuna Camerei Deputaților pentru a da citire interpelării parlamentare la adresa ministrului justiției pe tema problemelor din Penitenciarul Giurgiu.
În urma vizitei la Penitenciarul Giurgiu, în data de 10 iulie 2017, la invitația S.N.L.P. Filiala Giurgiu, parlamentarul a reținut problemele cu care ne confruntăm dar și demersul nostru în sensul că la acest moment am apelat la sprijinul său având în vedere calitatea pe care o deține de membru al Comisiei pentru apărare, ordine publică și securitate națională din Camera Deputaților.
Am continuat și ulterior demersul prin faptul că l-am informat cu privire la situația din unitate.
Ieri, și-a îndeplinit una din promisiunile formulate și a urcat la tribună cu interpelarea. Este deosebit de important pentru personalul unității și în egală măsură pentru unitate faptul că numele instituției precum și problemele personalului au fost discutate în Parlamentul României.
Avem certitudinea că majoritatea colegilor înțeleg demersul nostru și nivelul la care l-am ridicat.
Domnul deputat urmează să ne viziteze unitatea în cel mai scurt timp posibil însoțit de colegii din comisia parlamentară în care este membru și să aibă o discuție cu directorul general al ANP precum și cu ministrul justiției.
În material (care nu a fost citit în întregime din cauza procedurilor parlamentare) sunt menționate problemele legate de deficitul de personal care accentuează riscul pentru siguranța personalului, precum și ore suplimentare nerecuperate și zile de concediu neefectuate. De asemenea, au fost făcute publice necesitatea fondurilor financiare pentru investiții (sistemul integrat de pază și supraveghere video și poligon la subsolul pavilionului administrativ), pentru achiziționarea de dotări (autospeciale, echipament specific).
S-a solicitat răspuns scris și verbal de la tribuna Camerei Deputaților pentru întrebările formulate în interpelare.

Se cuvine să mulțumim domnului Andrei Alexandru pentru sprijinul acordat și să sperăm, în perspectiva suplimentării posturilor din sistem, că vom fi înțeleși și ajutați să ne desfășurăm activitatea în condiții normale prin suplimentarea în primă fază a posturilor din unitate cu cel puțin 70 de posturi așa cum ne-am propus.
S.N.L.P. Filiala Giurgiu rămâne conectată și focusată pe această problemă prioritară.
Interpelarea poate fi vizionată aici: Interpelare palamentară Andrei Alexandru